1. Ligi Ateş Bastı!

1. Ligi Ateş Bastı!
Bank Asya 1. Ligde 22. hafta karşılaşmaları bir maç dışında tamamlandı. Ligde hem üst hemde alt sıralardaki takımları ateş bastı. İşte ligde puan durumu ile oluşan son tablo:

Ligin Altı da Üstü de İyice Kızıştı!..

22. hafta maçları yarın (Pazartesi) akşam oynanacak Bucaspor - Kartalspor ile sona erecek Bank Asya 1. Ligde bu haftaki sonuçlardan sonra ligin altı da üstü de iyice kızıştı. Ligde 12 takım Süper lig yolunda amansız bir yarışa girerken küme düşme potasındaki 6 takım ise can havliyle puan kapma mücadelesi veriyor.

1. ligdeki temsilcimiz Çaykur Rizespor 9 maçlık galibiyet özlemine deplasmandaki Kasımpaşa karşısında son verirken yeni Teknik direktörü Giray Bulak'a da galibiyetle hoşgeldin diyordu. Kasımpaşa karşısında aldığı 3 puanla tekrar Süper lig ümitlerini yeşerten Çaykur Rizespor, puanını 35'e yükselterek Boluspor'un ardından averajla 6. sırada yer aldı.

Lig lideri Elazığspor ise lig sonuncusu İstanbul Güngörenspor karşısında iki kez galibiyeti koruyamayıp son 10 dakikasına 2-2 berabere girdiği karşılaşmada 82. dakikada İsmail'in kaydettiği golle Süper lige bir nefes daha yaklaşmanın haklı sevincini yaşıyordu. İlk altı sıra içerisinde yer alan takımlardan lider Elazığspor ve Çaykur Rizespor dışında haftayı galibiyetle kapatan tek takım olan Konyaspor ise Kasımpaşa'nın Çaykur Rizespor'a yenilmesini fırsat bilerek Sakaryaspor önünde aldığı 3 puanla 5 olan puan farkını ikiye düşürdü ve Kasımpaşa'nın ensesine yapıştı. Lig 4.'sü Akhisar Belediye ve Gençlik Spor ile 5. sıradaki Boluspor ise deplasmanda aldıkları birer puanla 22. haftayı tamamladı.

Ligin üstündeki takımların amansız mücadelesi dışında küme düşme potasındaki takımlar da son haftaya kadar sürdürecekleri kümede kalma yarışına devam ediyor. haftayı en karlı kapatan takım ise Kütahya deplasmanında TKİ Tavşanlı Linyitspor'u 2-1 mağluk ederek 3 puana ulaşan Denizlispor oldu. Ege temsilcisi deplasmanda aldığı 3 puanla Göztepe'nin üzerine sıçrayarak az da olsa rahat bir nefes aldı. Ligde zor günler geçiren ve İl Valisi ile polemiğe giren teknik direktörünün istifa etmesiyle yeni teknik direktör arayışlarına giren Giresunspor ise zorlu İzmir deplasmanında 6 puanlık maçta Göztepe karşısında 20. saniyede öne geçmesine ve uzun süre 1-0'lık skoru korumasına rağmen 73. dakikada kalesinde gördüğü gole engel olamayınca karşılaşmadan 1 puanla ayrılıyor ve ligde bir basamak atlayarak Sakaryaspor'un üzerine çıkıyordu. Ligde son iki sırada yer alan takımlardan Sakaryaspor, Yılmaz Vural ile çıktığı ilk maçta Konyaspor'a 1-0 kaybederken İstanbul Güngörenspor ise deplasmanda liderle oynadığı maçta iki kez beraberliği yakalamasına rağmen Elazığspor'un 3. golüne engel olamayınca haftayı puansız kapadı.

Ligin 23. haftasında Kayseri'de 4-0 mağlup olduğu karşılaşmaya yeni teknik direktörü Giray Bulak ile çıkacak Çaykur Rizespor 24. haftada Rize'de 2-1 mağlup ettiği TKİ Tavşanlı Linyitspor ile Kütahya'da karşılaşacak. Her iki karşılaşmada da temsilcimize başarıalr diliyoruz...

İşte 22. haftanın toplu sonuçları, puan durumu ve gelecek haftanın programı:

22. HAFTA TOPLU SONUÇLARI

K.Erciyespor - Karşıyaka : 1-1

Gaziantep B.B.-Akhisar Belediyespor : 1-1

Kasımpaşa-Çaykur Rizespor : 1-2

Tavşanlı Linyitspor-Denizlispor : 1-2

Konyaspor-Sakaryaspor: 1-0

Elazığspor-İ.Güngörenspor: 3-2

Göztepe-Giresunspor: 1-1

Adanaspor-Boluspor: 0-0

20 Şubat Pazartesi

19.00 Bucaspor - Kartalspor

22. HAFTA PUAN DURUMU

22.-hafta-puan-durumu.20120219212728.jpg

23 ve 24. HAFTA PROGRAMI

23-ve-24.-hafta-programi.jpg