1. Ligin Hak Edenleri ve Diğerleri

1. Ligin Hak Edenleri ve Diğerleri
PTT 1. Ligde ilk yarıda altın, gümüş, bronz ve bidon 11'le 1. Ligin değerlendirmesi bu haberde...

PTT 1.Ligin ilk devresini sürpriz sayılabilecek bir ekip lider olarak tamamladı. Zaten bu ligi yakinen takip edenler her sezon bu tip sürpriz takımların çıktığını, sezon sonunda ise şampiyon olduğunu tanık olmuştular.

Zirveyi 31 puanla  lider olarak tamamlayan Manisaspor, peşi sıra K.Erciyesspor, Adanaspor ve 1461 Trabzonspor  ekipleri ilk devre boyunca “ne ekmişlerse, onu biçtiler” deyiminde olduğu gibi hak ettikleri yerdeler.

Sezona güçlü bir kadro ile giren Boluspor , Göztepe, Şanlıurfaspor  ve Konyaspor bekleneni karşılayamazken, sezon öncesi “Çalkantılı” bir şekilde lige başlayan Karşıyaka ve A.Demirspor  taraflı, tarafsız her kesimden olumlu tepkiler aldılar.

Bu ligin “Ağır abilerinden” Ç.Rizespor, klasik onuncu hafta sendromu ile tekrar “helvat”  olurken, hiç kuşku yok ki bu devrenin en büyük olayını da Karadeniz ekibi Mustafa Denizli imzasıyla gerçekleştiriyordu.

Ligin zirvesi ile orta sıraları deyim yerinde ise “Tampon tampon” da . Bu ligde devre arası transferinde kim nokta atışı yaparsa sezon sonu ipi göğüsler. Maddi sıkıntı yaşayanlar ilk devre topladığı puanların tam tersine baş aşağıya inerler. Ankaragücü’nden sonra küme düşecek iki takım şuan puanlarına çok güven ipte ;”bize bir şey olmaz” diyenlerden biri olabilir, dikkat…

Peki ilk yarının en iyi 11′i hangi futbolculardan oluşuyor? Altın futbolcular, çıkış yapanlar ve hayal kırıklığı yaratanlar kimler? Bidon onbirde kimler var? En iyi seyirci hangi takımda?..Hepsi ve daha fazlası bir Selim Denizalp klasiği olan PTT 1.lig değerlendirmesinde bulacaksınız.

İLK YARININ ALTIN ONBİRİ

Fatih Öztürk ( 1461 Trabzonspor )

Ligde kalesinde en az gol gören kaleci. Fransa doğumlu Fatih, müthiş bir kaleci fiziğine sahip. Topu oyuna sokuşu, harika pozisyon alması, yan toplardaki kusursuzluğun yanında her tarafından kalite “Damlıyor”…

Erhan Kartal ( Denizlispor )

1993 doğumlu Erhan bu sezon Denizlispor’da sağ bekte görev yaptı. 65 kes Milli olan Erhan Kartal, yeşil-siyahlı takımın sağ kanadını bir dinamo gibi kullandı.

Emre Öztürk ( K.Erciyes )

Kayseri temsilcisinin alt yapısından yetişen 1992 doğumlu sol bek oyuncu bu mevkide müthiş maçlar çıkardı. Bitmez bilmeyen enerjisi ile sol kanatın en iyi savunucuları arasında yer alan Emre, bir çok maçta girdiği ters kademelerle tandemini de rahatlatan oyuncu oluyordu.

Hikmet Balioğlu ( Manisaspor )

7 Kez Milli olan 1990 doğumlu oyuncu Manisaspor alt yapısından çıktı. Yerden ve havadan rakip forvetlere geçit vermeyen stopere şu günlerde süper ligden Trabzonspor ve 2.5 milyon Euro bonservis ücreti karşılığında Rubin Kazan'a transfer olacağı konusunda söylentiler var.

Onur Akbay ( Karşıyaka )

Bir dönem Ç.Rizespor’da forma giyen sol bek oyuncusu Cumhur Akbay’ın kuzeni. Onun tavsiyesi ile futbola başlamış, siz bakmayın boy ölçüsüne. Cumhur’u  hatırlayanlar kısa bilir, işin aslı çocuklukta geçirdiği hastalıktan kaynaklanıyordu. Ailede tek kısa Cumhur kalmış. Karşıyaka takımın bu sezonun ilk devresinde yaşadığı çıkışta stoper Onur ‘un müthiş katkısı yadsınamaz.

Kıbong ( Adanaspor )

Güçlü fizik yapısının yanında defansla, forvet arasında köprü vaziyeti gördü. Adanaspor onun oynadığı zaman sıkıntı yaşamadı. On liberoda kuşkusuz bu ligin en iyisi.

Juninho ( A.Demirspor )

Brezilya’lı orta saha oyuncusu son üç sezondur hemen yanı başımızda komşu Bulgar liginde fırtınalar estirirken, Osman Özdemir’in gözünden kaçmamış ve  50 bin Dolar’a Adana’ya getirmiş bu oyuncuyu. Şimdiden bir çok süper lig takımların kıskacında. Orta sahada tam bir jokey , çok iyi bir forvet arkası , golcü kimliği de var.

Murat Gürbüzerol ( Manisaspor )

Bu sezon Manisaspor, devreyi lider tamamlamışsa en büyük pay sağ kanat oyuncusu Murat’a borçlu. Bir defa çok soğukkanlı. Müthiş teknik ve hızlı. Final pasları üst düzeyde. Bu pastanın üstüne bir de güzel bir çilek istiyorsanız o da var. Ne mi diye soruyorsanız ? Golcü….

Sofiane Hanni ( K.Erciyes )

Paris'in banliyölerinden Ivry-sur-Seine'de Cezayirli bir ailenin çocuğu olarak 29 Aralık 1990'da dünyaya gelen  Sofiane Hanni, bu sezon Erciyesspor’un yaptığı çıkışta en büyük pay sahiplerinden. Kumaşı çok iyi. Kerim Benzama tipinde, özellikle sol ayağı raket gibi. Ofansif orta saha oyuncusu her pozisyonda olumlu işler yaptı. Sol taraftan göçertemeyeceği takım yok gibi.

Mbılla ( Adanaspor )

Bir forvet futbolcusuna ne lazımda hepsi var bu oyuncuda. Süratli, kontratak oyun düzenine çok uygun, yerden, havadan fark etmiyor. Adanaspor bu oyuncu ile çıktığı maçlarda “vites” büyütüyor.

Gerard Gohou ( K.Erciyes )

Fildişi sahili doğumlu oyuncu jc abidjan takımının alt yapısından çıkışlı. Tekniği üst düzeyde. Bu sezon fizik gücünü çok iyi kullandı. Deyim yerinde ise leblebi gibi goller attı.

İLK YARININ GÜMÜŞ ONBİRİ

Volkan Babacan ( Manisaspor )

Sercan Türkeri ( Karşıyaka )

Tuna Üzümcü ( Adanaspor )

Hüseyin Tok ( Manisaspor )

Murat Kalkan ( A.Demirspor )

Alaattin Tosun ( K.Erciyes )

R. Lawal ( A.Demirspor )

C.Ahmet Alkılıç ( Ç.Rizespor )

Kahe ( Manisaspor )

Emrah Bozkurt ( K.Erciyes )

Sercan Kaya ( 1461 Trabzonspor )

İLK YARININ BRONZ ONBİRİ

Davit Lorıya ( Ç.Rizespor )

Uğur Akdemir ( Kartalspor )

Luız Hanrıque ( Bucaspor )

Abdullah Karmil ( 1461 Trabzonspor )

Alparslan Erdem ( Bucaspor )

Fatih Şen ( Karşıyaka )

Alfred Sankoh ( Şanlıurfaspor )

Erçağ Evirgen ( A.Demirspor )

Banahene ( Karşıyaka )

Haluk Türkeri ( Denizlispor )

Ramazan Altıntepe ( G.Antep BŞB )

İLK YARININ BİDON ONBİRİ

Yavuz Eraydın ( Tavşanlı Linyit )

Veli Kızılkaya ( Göztepe )

Mehmet Türkmehmet  ( Karşıyaka )

Bahıa ( Göztepe )

Kenan Aslanoğlu ( Ç.Rizespor )

Metin Akan ( Adanaspor )

Kıngsley ( Boluspor )

Şehmuz Özer ( Şanlıurfaspor )

Ali Zitounı (T. Konyaspor )

Gökhan Güleç ( Şanlıurfaspor )

Şaban Genişyürek ( Göztepe )

Bu gençlere Dikkat: Ömer Kahveci ( Bucaspor ), Göksu Alhas (1461 Trabzonspor ), Sezer Özmen ( Ç.Rizespor ), Efe Halil ( Bucaspor ), Bekir Yılmaz ( Manisaspor ) Yusuf Erdoğan ( 1461 Trabzonspor ), Eray Ataseven ( Manisaspor ), Melih Vardar ( Bucaspor ), Emre Kılınç ( Boluspor ), Sinan Kurumuş ( Ankaragücü ), İsmail Haktan Odabaş ( Denizlispor )

İlk devrenin en iyi takımı: K.Erciyes

İlk devrenin en iyi teknik direktörü: Reha Erginer ( Manisaspor )

İlk devrenin en iyi yabancı futbolcu transferi: Uche Kalu ( Ç.Rizespor )

İlk devrenin en iyi taraftarı: Karşıyaka ve A.Demirspor

İlk devrenin bidon yabancı transferi : Bedi Buval ( Göztepe )

İlk devrenin nöbetçi golcüsü : Ofoedu ( 1461 Trabzonspor )

İlk devrenin en iyi hakemi:  Ali Palabıyık

HAZIRLAYAN : SELİM DENİZALP