1.'likle Mezun Olduğu RTEÜ'ye Araştırma Görevlisi Atandı

1.'likle Mezun Olduğu RTEÜ'ye Araştırma Görevlisi Atandı
RTEÜ İlahiyat Fakültesi mezunu Zahide Keskin, başarılarına bir yenisini daha ekledi. İmam Hatiplilerin ve ilahiyatçıların gururu olan genç bayan, RTEÜ'ye araştırma görevlisi olarak atandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesi mezunu Zahide Keskin, başarılarına bir yenisini daha ekledi. İmam Hatiplilerin ve ilahiyatçıların gururu olan genç bayan, OKS Rize 2.’liği, Anadolu İmam Hatip Lisesi 1.’liği, ÖSS Türkiye 2.’liği ve RTEÜ İlahiyat ve Üniversite 1.’liğinin ardından aynı üniversiteye araştırma görevlisi olarak atandı.

2009 yılında ÖSS'de Türkiye 2.si olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne kayıt yaptıran Zahide Keskin, Üniversiteden 1.’likle mezun olduktan sonra aynı üniversiteye araştırma görevlisi olarak atandı.

zahide-keskin-rteuye-arastirma-gorevlisi-atandi.jpg

Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nda (OKS) Rize 2.’liği bulunan, Rize Anadolu İmam Hatip Lisesini okul birinciliği ile tamamlayan Zahide Keskin, 2009 yılında girdiği ÖSS sınavında Türkiye 2.si olarak kazandığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden fakülte ve üniversite birincisi olarak 2013 - 2014 Akademik yılında mezun olduktan sonra, aynı fakültenin Temel İslam Bilimleri Bölümü İslam Hukuku Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı.

Keskin, ÖSS Türkiye 2.’si olduğunda yaptığı açıklamada katsayı uygulamasına tepki göstermiş ve açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek katsayı zulmünün bir an önce ortadan kaldırılmasını istemişti.

Keskin, 2013 - 2014 Akademik yılında RTEÜ  İlahiyat Fakültesi ve Üniversite birincisi olarak mezuniyet töreninde mezuniyet kütüğüne ismini çakmıştı.

zahide-keskin-2013-2014-rteu-birincisi.jpg

RTEÜ İlahiyat Fakültesi’nden yapılan açıklamada ise, “Fakültemizi 2014 yılında Üniversite birincisi olarak bitirmiş bulunan yeni mesai arkadaşımızı tebrik ediyor, bundan sonraki meslek hayatında da başarılarının devamı temennilerimizle hayırlı çalışmalar diliyoruz.” denildi.