1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Rize’de Kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Rize’de Kutlandı
Rize'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Rize'de "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi parti üyelerinden oluşan grup, İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde bir araya geldi.

1-mayis-emek-ve-dayanisma-gunu,-rize’de-kutlandi-(1)-001.jpg

Taşıdıkları pankart ve dövizlerle yürüyüşe geçen grup, "Yaşasın 1 Mayıs" sloganı eşliğinde Cumhuriyet Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önüne geldi.

1-mayis-emek-ve-dayanisma-gunu,-rize’de-kutlandi-(1).jpg

DİSK'e bağlı Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her tarafında alanlarda olduklarını söyledi.

İşçi sağlığı ve işçi güvenliğiyle ilgili henüz bir adım atılmadığını iddia eden Aslan, "Çıkartılan yasalar da ne yazık ki 2018 yılında uygulanmak üzere sürekli parlamento tarafından erteleniyor. İşçilerin canı, işçilerin kanı ne yazık ki sudan ucuz. Biz bu ülkede işçilerin de kamu işçilerinin de yaşadıkları sorunların bir an önce çözülmesinden yanayız. Ülkeyi yöneten hükümetlerin görevleri işçilerin sorunlarını çözmektir. Onlardan istediğimiz bu sorunların bir an önce çözülmesi." diye konuştu.

ÇAYKUR kurulduğunda yaklaşık 100 bin işçi çalışırken bugün bu sayısının 10 bine indiğini savunan Aslan, "Bu sayının 8 bini mevsimlik işçi olarak çalışıyor. 4 ay çalışan işçinin emekli olma şansı var mı? Bu işçi arkadaşlar kadroya alınmalıdır. Eğer kadro vermiyorlarsa çalıştıkları bölgelerdeki kamu kurumlarında istihdam edilsinler." dedi.

1-mayis-emek-ve-dayanisma-gunu,-rize’de-kutlandi-(5).jpg1-mayis-emek-ve-dayanisma-gunu,-rize’de-kutlandi-(2).jpg1-mayis-emek-ve-dayanisma-gunu,-rize’de-kutlandi-(3).jpg1-mayis-emek-ve-dayanisma-gunu,-rize’de-kutlandi-(4).jpg

1-mayis-emek-ve-dayanisma-gunu,-rize’de-kutlandi-(2)-001.jpg1-mayis-emek-ve-dayanisma-gunu,-rize’de-kutlandi-(3)-001.jpg1-mayis-emek-ve-dayanisma-gunu,-rize’de-kutlandi-(5)-001.jpg1-mayis-emek-ve-dayanisma-gunu,-rize’de-kutlandi-(6).jpg

1-mayis-emek-ve-dayanisma-gunu,-rize’de-kutlandi-(7).jpg