1 öğrenci domuz gribi

1 öğrenci domuz gribi
Sonunda domuz gribi kabusu okullara sıçradı. Bir öğrenci domuz gribi oldu. Öğrencinin gittiği okul tatil edildi.

Domuz gribi kabusu Ankara'da bir okulda... 1 öğrenciye domuz gribi teşhisi kondu. Öğrencinin eğitim gördüğü Bilkent İlköğretim Okulu'nda tedbiren eğitim-öğretime yarın itibariyle ara verildiği açıklandı.

Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak önlemler alan Milli Eğitim Bakanlığı  salgın riski karşısında okulların tatil edilmesini gündemine almıştı...

Sağlık Bakanı ise geçtiğimiz hafta ani bir kararla basının Ankara temsilcilerini toplayarak salgının asıl Aralık'ta vuracağını açıklamıştı.

Akdağ, "Kırmızı alarmdayız... Domuz gribi virüsü ülkemizi tehdit ediyor. Kitlesel ölümler beklemiyoruz. Ama ölümler olabilir. Çok ciddi tehlike altındayız. 18 milyon aşı geliyor. Salgın Aralık'ta vuracak. Şubat ayında en etkin seviyesine ulaşacak. Özellikle okullara yönelik tedbirler alıyoruz" demişti..

Ancak ne yazık ki aradan 1 hafta bile geçmeden bir okulda ilk domuz gribi vakasına rastlanmış oldu.

Öğrencinin genel durumunun iyi olduğu, evinde izole edilerek tedavisine başlandığı kaydedilen açıklamada, ''Bu vaka ile temaslı olan kişilerden alınan numuneler ulusal referans laboratuvarımız olan Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi viroloji laboratuvarında çalışılmakta olup sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır'' bilgisine yer verildi. Ankara'da Bilkent İlköğretim Okulu'nda öğretime 1 gün yarın (Çarşamba) ara verildi.