1 Sms İle 14 Ekmek Bağışı Yapılabilecek

1 Sms İle 14 Ekmek Bağışı Yapılabilecek
İhtiyaç sahibi ailelere 'askıda ekmek' projesi ile destek sağlayan Samsun İlkadım Belediyesi, şimdi de SMS yöntemi ile ekmek bağışının yolunu açtı.

İhtiyaç sahibi ailelere 'askıda ekmek' projesi ile destek sağlayan Samsun İlkadım Belediyesi, şimdi de SMS yöntemi ile ekmek bağışının yolunu açtı. Cep telefonundan 1 SMS gönderen herkes 14 tane ekmeği ihtiyaç sahiplerine bağışlamış olacak. Başkan Necattin Demirtaş, “Çocuklarımız bile 5 TL değerindeki 1 SMS ile 14 ekmek bağışında bulunarak, muhtaç vatandaşların karnını doyurabilecek.” dedi.

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu arttırmak için askıda ekmek projesine yeni bir vizyon kazandıran İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ekmek bağışının tüm GSM operatörlerinden SMS yöntemiyle de yapılabileceğini söyledi.

Dayanışma kültürünü yaygınlaştırmak adına sofraların vazgeçilmez temel tüketim maddesi ekmeğin ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması için bağış yöntemlerine bir yenisi daha ekleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, banka ve internet üzerinden yapılan bağışların yanı sıra 5 TL değerindeki bir SMS ile ekmek bağışlarının yapılabilmesi için son hazırlıkların yapılmakta olduğunu kaydetti.

Başkan Demirtaş, “Bir ekmeğin 35 kuruş olduğunu düşünürsek, 1 SMS karşılığında 14 ekmek bağışında bulunabilecek. En küçük bağış 5 TL’dir. 7’den 70’e herkes bu SMS yöntemiyle bir mesaj karşılığında çok rahat bağışını yapabilecek. 7 yaşındaki çocuk bile bir SMS ile ihtiyaç sahibi ailenin karnı doyurabilecek. 5 TL, 7 yaşındaki bir çocuğun bir veya iki günlük harçlığıdır. Bu manada geleneksel askıda ekmek projemizi toplumun tüm katmanlarına yayarak yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzü perçinlemek istiyoruz.” dedi.