10 Ayda Bitecek Dendi 13 Ay Oldu Bitmedi Ne Zaman Biteceği de Meçhul

10 Ayda Bitecek Dendi 13 Ay Oldu Bitmedi Ne Zaman Biteceği de Meçhul
10 ayda tamamlanacağı açıklanan, en düşük fiyatı veren firmadan 15 Milyon TL’den fazla fiyata ihale edilen ve Rize’nin İyidere ilçesinde yapımı devam eden Çay Paketleme Fabrikası’nın inşaatı aradan 13 ay geçmesine rağmen tamamlanamadı.

10 FİRMA TEKLİF VERDİ EN DÜŞÜK TEKLİF 81 MİLYON TL OLMASINA RAĞMEN İHALE 97 MİLYON TL TEKLİF VEREN FİRMAYA VERİLDİ

10 ayrı firmanın ihaleye girerek teklif verdiği ve 10 firmanın da teklifinin geçerli olduğu yaklaşık maliyeti 109 milyon 990 bin 909 TL olan Çaykur Çay Paketleme Fabrikası İnşaatı ihalesi, en düşük teklif 81 milyon 950 bin TL (Dönemin döviz kuru 37 milyon dolar) olmasına rağmen, 15 Milyon 103 bin 053 TL (Dönemin döviz kuru 7 milyon dolar) fazlasına 97 milyon 053 bin 053 TL’ye (Dönemin döviz kuru 44 milyon dolar) Ahes İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş.’ye verildi.

10 AYDA İNŞAAT TAMAMLANACAK DENDİ 13 AY GEÇTİ İNŞAAT TAMAMLANMADI

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile İhaleyi kazanan AHES İnşaat Ticaret ve Sanayi A. Ş yetkilisi Süleyman Ekşi arasında 11 Eylül 2014 tarihinde imzalanan ve ihale şartnamesine göre de 10 ayda tamamlanarak 13 Temmuz 2015 tarihinde inşaatı bitmesi gereken İyidere Çay Paketleme Fabrikası İnşaatı aradan 13 ay geçmesine rağmen bir türlü bitirilemedi. İnşaatın ne zaman bitirileceği bilinmezken, bazı kaynaklara göre ise inşaatın 1,5 – 2 yıl öncesinden bitmeyeceği belirtiliyor.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KAMPÜSÜ 2019 YILINDA HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

ÇAYKUR tarafından 3 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine 138 Milyon TL karşılığında devredilen İslampaşa Mahallesindeki 100. Yıl Çay Paketleme Fabrikasının yerine İyidere’de yapılacak olan ve 10 ayda tamamlanacağı belirtilen Çay Paketleme Fabrikası inşaatı 10 ayı geçmesine rağmen bitirilemediğinden, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Kampüsünün de en erken 2019 yılında faaliyete geçebileceği öğrenildi.

ÇAYKUR, ECZACILIK FAKÜLTESİNİN KURULMASI İLE RTEÜ SAĞLIK KAMPÜSÜNÜN YAPILMASINI GECİKTİRİYOR

Hatırlanacağı üzere Çaykur Paketleme Fabrikasının İslampaşa Mahallesindeki mevcut yerine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Kampüsü kurulacaktı. Üniversite bünyesindeki tüm sağlık kurumları da buradaki kampüs içerisine taşınacaktı. Ayrıca RTEÜ Eczacılık Fakültesi de kurulup bu kampus içerisinde yer alacaktı. Ancak Çaykur, Paketleme Fabrikasını aradan 3 yıl geçmesine rağmen RTEÜ’ye devretmediğinden bunların hiçbiri gerçekleşememişti.

ÇAYKUR’DAN RİZE BASININA ISMARLAMA HABER

Dün Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu tarafından Rize’deki basın mensuplarına servis ettirilen haberde Sütlüoğlu’nun inşaat alanına giderek firma yetkilisi Süleyman Ekşi’den bilgi aldığı ifade edilerek, “2014 yılı Eylül ayında inşaat ihalesini alan AHES İnşaat Ticaret ve Sanayi A. Ş ile yapılan protokolün ardından fabrikanın inşaatı başlamıştı. Bodrum kat seviyesine çıkılan inşaat alanında ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu incelemelerde bulundu.” denildi. Basına servis edilen haber metninde ayrıca, “ÇAYKUR’un yeni çay paketleme fabrikasının inşaatı Rize'nin İyidere ilçesinde devam etmektedir.” ifadesine yer verildi.

iyidere-cay-paketleme-fabrikasi-insaati.jpg

GENEL MÜDÜR SÜTLÜOĞLU YAKLAŞIK MALİYETİ 109 MİLYON TL 990 BİN 909 TL OLAN İNŞAATI, 300 MİLYON TL OLARAK AÇIKLADI

İhale şartnamesinde Çaykur Çay Paketleme Fabrikası İnşaatı ihalesi yaklaşık maliyeti 109 milyon 990 bin 909 TL olarak ifade edilirken, Genel Müdür Sütlüoğlu tarafından basına servis ettirilen aynı açıklamada ise, Genel Müdür Sütlüoğlu'nun "Yaklaşık 300 Milyon TL’ye mal olacak tesis tamamlandığında 5,5 yıl gibi kısa bir sürede kendisini amorti edecek." şeklindeki sözleri de yer aldı.

iyidere-cay-paketleme-fabrikasi-insaati-1.jpg

PROTOKOL SÖZLEŞMESİ İMZALANIRKEN SÖYLENENLER NE ÇABUK UNUTULDU

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ise çay paketleme fabrikası inşaat ihalesini kazanan AHES İnşaat Ticaret ve Sanayi A. Ş yetkilisi Süleyman Ekşi ile 2014 Eylül Ayında imzaladığı protokolle inşaatın bitirilme süresinin 10 ay olduğunu (İhale şartnamesine göre süre 13 Temmuz 2015’te doldu) ifade etmişti.

İşte, Çaykur Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfasında da yer verilen inşaat protokolü sözleşmesinin imzalanırken Genel Müdür Sütlüoğlu’nun o sözleri:

10-ayda-bitecek-dendi-13-ay-oldu-bitmedi.jpg10-ayda-bitecek-dendi-13-ay-oldu-bitmedi-ne-zaman-bitecegi-de-mechul-1.jpg