10 Bin Kişi Apartman Altı Mescidde İbadet Ediyor

10 Bin Kişi Apartman Altı Mescidde İbadet Ediyor
Rize’de yaklaşık 10 bin vatandaşın yaşadığı bölgede vatandaşlar, apartman altındaki mescidde ibadetlerini yapıyor…

Müftü ve Gülbahar Mahalleleri sınırında yer alan bölgede apartman altında bulunan Berat Mescidi, ihtiyaca cevap veremediğinden bölge halkı bir an önce ihtiyaca cevap verebilecek bir caminin yapılmasını istedi.

Konu hakkında Berat Mescidi İmam Hatibi Halil Çelik, yaptığı açıklamada, mescidin bulunduğu alanda hızlı bir yapılaşma ve nüfus artışı bulunduğuna dikkat çekerek, apartman altında bulunan mescidin artan nüfusla beraber  vatandaşların ibadetine cevap veremez haline geldiğini söyledi.

berat-caminin-bulundugu-apartman.jpg

Mescidin hitap ettiği çevrede yaklaşık 100 apartman ve 2500 dolayında hanenin bulunduğunu kaydeden Çelik, “Mescid yaklaşık 10 bin kişiye hizmet vermeye başladı. Berat Mescidi bünyesinde yaptığımız çalışmalar, maalesef camimiz olmadığından ve mescidimiz yetersiz kaldığından kiralık mekânlarda ve okullarda devam ediyor. Hizmetlerin çeşitliliği, sistemleşmesi ve daha fazla kişilere ulaşılması için bölge halkını kucaklayabilecek, 7’den 70’e herkese hitap edebilecek bir Cami’ye acilen ihtiyaç vardır.” dedi.

Bölgede yapımına ihtiyaç duyulan cami için sadece mahalle halkının böyle bir sorumluluğu kaldıramayacağını sözlerine ekleyen Çelik, bu konuda Rize Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve hayır sahiplerinden desteklerini beklediklerini ifade etti.

İbadet mahalli apartman altı bir mescidin bulunduğu bölgede ayrıca Çaykur Ortaokulu, Vakıflar İlkokulu ve Adliye Sarayı bulunuyor.

1.20140505123148.jpg