10 Bin TL İkramiye Kazandınız !

10 Bin TL İkramiye Kazandınız !
Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, polisin kesinlikle para veya kontör istemeyeceğini, devlette böyle bir işlemin yapılmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, son yıllarda cep telefonundan kontör ve para dolandırıcılığı olaylarının sıkça görüldüğünü belirtti.

Dolandırıcıların bazen kendisini polis olarak tanıtarak aranan kişinin telefonundan ilin valisi, belediye başkanı veya emniyet müdürünün eşine hakaret edildiğinin tespit edildiğini söylediklerini, durumun düzeltilmesi için de kontör gönderilmesini istediklerini ifade eden Demirtaş, ''Sonraki dönemlerde terör örgütü ile ilişkisi saptandığı, Ergenekon bağlantısı olduğu gibi nedenlerle kontör isteniyordu. Son dönemlerde ise 'Pepsi'den 10 bin lira ikramiye kazandınız. Bunun için bin lira veya 2 bin lira göndermeniz gerekiyor' şeklinde mesaj gönderiyorlar. Maalesef bazı kişiler de bu tuzağa düşüyor'' dedi. 

Dolandırıcılık yapanların genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki birkaç ilde yoğunlaştığının belirlendiğini kaydeden Demirtaş, ''Biz bu konuda sürekli uyarı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın şunu iyi bilmesi gerekiyor. Polis kesinlikle para veya kontör istemez. Devlette böyle bir işlemin yapılması söz konusu olamaz. Vatandaşlarımızın bunun bilincinde olmaları lazım. Bu tür telefon ve mesajlara itibar etmemeleri mağdur olmamaları için önem taşımaktadır'' diye konuştu.