10 yaş ve altı çocuğu bulunan kamu çalışanı kadınlara 20 Şubat'a kadar idari izin verilebilecek

10 yaş ve altı çocuğu bulunan kamu çalışanı kadınlara 20 Şubat'a kadar idari izin verilebilecek
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kamu çalışanı kadınlara hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla 20 Şubat'a kadar idari izin verilebilecek.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 10 ilde şiddetli şekilde etkili oldu. Depremler nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilirken, kamu çalışanlarına da kolaylık sağlanması amacıyla idari izin hakkı tanındı.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı kararına göre; kamuda çalışan ve 10 yaş altında çocuğu olan kadınlara idari izin verilebilecek.

Kararda; Depremler sebebiyle eğitim ve öğretime ara verildiği hatırlatılarak, kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlara birim amirlerince 20 Şubat 2023 tarihine kadar idari izin verilebileceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.