10 yaşındaki çocuğun mucize kurtuluşu

10 yaşındaki çocuğun mucize kurtuluşu
Libya havayolu şirketi El Afrikiyah'a ait uçak Trablusgarp havalimanı iniş pistine bir metre kala düştü...

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinden kalkan Libya havayolu şirketi El Afrikiyah'a ait uçak Trablusgarp havalimanı iniş pistine bir metre kala düştü. Daha önce 103 kişinin öldüğü açıklanan uçaktaki yolculardan 96'sının cesedine ulaşıldı. Kazadan sadece 10 yaşındaki bir çocuk sağ olarak kurtuldu. Ölü sayısıyla ilgili net bir açıklama yapılmadı.

Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed Zidan, uçağın enkazından şimdiye kadar 96 kişinin cesedini bulduklarını söyledi.

Resmi haber ajansı JANA, Bakanın açıklamasına dayanarak, başkent Trablusgarp'ın havalimanına inişe geçtiği sırada düşen uçakta bulunanlardan Hollandalı bir çocuğun kurtulduğunu doğruladı.

Uçakta bulunan 11'i mürettebat 93'ü yolcu 104 kişinin öldüğü, kazadan yalnızca bir çocuğun kurtulduğu açıklanmıştı.

Mucize kurtuluş: Çocuğun durumu iyi

10 yaşındaki erkek çocuğun Hollandalı olduğu belirtiliyor. Trablusgarp'da bir hastaneye kaldırılan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Havayolu şirketi, uçakta 93 yolcu, 11 mürettebat toplam 104 kişinin bulunduğunu doğruladı.

Kaza sırasında havaalanı bölgesinde hava koşullarının iyi olduğu bildiriliyor. Havaalanındaki bir yetkili, uçakta mürettebat dahil 22 Libyalı olduğunu söyledi.

Terör saldırısı değil

Libya, başkent Trablusgarp'ın havalimanına inişe geçtiği sırada düşen Airbus 330 tipi uçakla ilgili olarak terör saldırısı olasılığının bulunmadığını bildirdi.

Uçağın nasıl düştüğü konusunda ise çelişkili açıklamalar var. Libyalı güvenlik kaynakları, uçağın havada infilak ettiğini söylerken, havayolu şirketi ise uçağın, Trablusgarp Havaalanı'nda piste 1 metre kala düşerek parçalandığı iddiasında.

Uçağın enkazında çalışmalar yürütülüyor. Kaza mahalline giriş kapatıldı.

Uçak, Güney Afrika'nın Johannesburg kentinden havalanmıştı. Bir sonraki seferini, İngiltere'nin Heathrow Havalanı'na yapacaktı.

Türk Büyükelçiliği, uçakta Türk yolcu olup olmadığını araştırıyor. Tamamı devlete ait havayolu şirketi Afrikiyah, 2001 yılında kuruldu.