10 Yıl Önce Bugün Neler Oldu?

10 Yıl Önce Bugün Neler Oldu?
10 yıl önce bugün dünyada ve Türkiye'de gerçekleşen olayları sizler için derledik.

10 yıl önce bugün dünyada ve Türkiye'de gerçekleşen olayları sizler için derledik.

ENGİN ALAN'IN MHP'DEN ADAYLIĞI GÜNDEMDE

CHP'de Ergenokon sanıklarından Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın milletvekilliği adaylığı tartışmaları sürerken MHP ise bir süre önce partiye katılan Balyoz sanıklarından Engin Alan'ı milletvekili adayı olabileceğini açıkladı.

LİBYA'DAN GELEN "ANKARA" GEMİSİ İSTANBUL'DA

Libya'ya tahliye için gönderilen "Ankara" gemisi Trablus'tan İstanbul'a geldi. Gemideki Türk yolcular tahliye edilirken yabancı uyruklu yolcularında tahliyelerine kısa süre içinde başlanacağı bildirildi.

Karaköy Limanı'na yanaşan gemide, 169 Türk ve 897 yabancı ülke vatandaşı bulunduğu ve bu kişilerin Türk firmalarında çalıştıkları öğrenildi. Pasaport işlemleri daha önceden tamamlanan yolcular, beklemeden gemiden indi.

RUSYA, MASLENİTSA'YI KUTLAMAYA BAŞLADI

Rusya'da kışın uğurlaması ve baharın karşılanması anlamına gelen geleneksel "Maslenitsa" bayramı, tüm yurt genelinde coşkuyla kutlanmaya başlandı.

Kızıl Meydan'ın Moskova nehri kıyısında 4-6 Mart tarihleri arasında düzenlenen Maslentirsa Şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.

Kutlama kapsamında halk oyunları, yarışmalar, konser ve çeşitli eğlencelerin düzenlendiği Maslenitsa Şenliklerine, Moskova halkı ve yabancı turistlerden büyük ilgi gördü.

Kaynak:IHA