10 Yılda Devletin Rize'ye Yaptığı Yatırım

10 Yılda Devletin Rize'ye Yaptığı Yatırım
Son 10 yılda Rize'de ne kadar kamu yatırımının yapıldığı 2012 yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında açıklandı. İşte devletin son 10 yılda Rize'ye yaptığı yatırım tutarı:

Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize’de son 10 yılda 3 milyar TL değerinde kamu yatırımı harcaması yapıldığını, 2012 yıl sonuna kadar bu rakamın 4 milyar TL’ye ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Rize İli 2012 yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı bugün Rize Ticaret Borsası Salonu’nda yapıldı. Rize Valisi Nurullah Çakır başkanlığında ki toplantıda 2012 yılı kamu yatırımları değerlendirilerek kurumlar arasındaki koordinasyon görüşmeleri yapıldı. Toplantıda konuşan Rize Valisi Nurullah Çakır son 10 yıl içerisinde Rize’de 3 milyar TL değerinde kamu yatırımı harcaması yapıldığını belirterek 2012 yılı sonu itibari ile bu rakamın 4 milyar TL’ye ulaşmasının beklendiğini söyledi. Çakır, son 10 yıl içerisinde 4.5 milyar TL maliyetli 727 işin gerçekleştiğini de belirtti.

Rize Üniversitesi’nin tüm kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Çakır “Üniversiteler kurulmadan önce illerdeki sivil toplum kuruluşları destek sözleri verir. Üniversite kurulduktan sonra ise bu sözler unutulur. Ancak Rize’de böyle olmadığını gördük. Üniversitemizi destekleyen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Üniversitelerin kalitesi öğrenci sayısı ile ölçülmez. Üniversiteler bilimsel alandaki başarıları ile kalite kazanır. Üniversitemizin yapacağı çalışmalar ile uluslar arası başarılar elde ederek taşıdığı Recep Tayip Erdoğan ismine layık olacağına inanıyorum” dedi.

il-koordinasyon-toplantisi-rize.jpg

Çakır konuşmalarında belediye başkanlarına da sitemde bulunarak, “Özellikle belediye mücavir alanları içerisindeki dere yataklarımız çok kötü görüntüye sahip. Ne bulduksak buraya atmışız. Hafriyatları dökmüşüz. Böyle olmamalı. Dere yataklarının bir an önce temizlenip güzel görünüme kazandırılması gerekiyor” diye konuştu.

2012 yılında Rize’de kamu yatırımları alanında en büyük bütçeyi Karayolları yatırımları aldı. 2012 yılı içerisinde başlayan 19 işin tamamlanma bedeli toplam 3 milyar 747 milyon TL olarak gerçekleşti.