“100 Numara” Hayal Kırıklığından Çaykur Rizespor da Nasibini Aldı

“100 Numara” Hayal Kırıklığından Çaykur Rizespor da Nasibini Aldı
Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışının yarın 100. Günü ve 99 gündür sefer konulmayan havalimanı 100 numara hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor.

Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mayıs’ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Yılda 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede yapılan ve ulaşım mesafesini kısaltacağından Rize ile Artvin’de büyük sevinç yaşatan Rize Artvin Havalimanı ne yazık ki açılışından bugüne kadar Trabzon Havalimanı’nın ve Trabzon siyaseti ile bürokrasisinin kurbanı oldu ve aynı şekilde kurbanı da olmaya devam ediyor. Rize Artvin Havalimanına verilmeyen seferler dolayısıyla da Çaykur Rizespor Kulübü de havalimanını kullanan yolcular gibi mağdur edilerek 100 Numaralı yatırımın kurbanı oldular. Yeşil Mavili Kulüp, Spor Toto 1. Lig 2022-23 Sezonu'nun ilk deplasman maçında Altaş Denizlispor ile oynayacağı karşılaşma için Denizli ya da İzmir yerine İstanbul’a uçuş gerçekleştirmek zorunda kaldı.

Rize Artvin Havalimanından saat: 14.30’da İstanbul Yeni Havalimanına uçuş gerçekleştiren Çaykur Rizespor kafilesi, saat: 18.00’da ise İstanbul’dan Denizli’ye uçacak. Yeşil Mavili kafile yaklaşık 2 saat ise havalimanında diğer uçuşun saatini bekleyecek.

RİZE ARTVİN HAVALİMANINA NEDEN SEFER VERİLMİYOR?

Trabzon’da denize dolgu havalimanı yapılmak isteniyor. Trabzon’un bu hayalini gerçekleştirebilmesi için Trabzon Havalimanının yolcu sayısının düşmemesi gerekiyor. Ayrıca Trabzon siyasetinin Ordu Giresun Havalimanı açılışından sonra Ordu Giresun Havalimanına seferler konulmamasıyla birlikte Ordu Giresun Havalimanı Trabzon Havalimanını etkilemedi dediği gibi Rize Artvin Havalimanı da Trabzon Havalimanını etkilemedi ve yolcu sayısı azalmadı. Bu yüzden Trabzon’a Türkiye’nin denize dolgu 3. Havalimanı ihtiyaçtır demesi gerekiyor. Bunlar için de sistem hiç sorunsuz işliyor. Zira Rize Artvin Havalimanına THY şefliği verilip buradan yapılacak uçuşların Trabzon Havalimanı Müdürlüğü kontrolüne bırakılması, uçuşların koordinesini sağlayan Sivil Havacılık Genel Müdürünün Trabzonlu olması ve genel müdürlüğün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı olmasıyla birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanının da Trabzonlu olması dolayısıyla Rize Artvin Havalimanına İstanbul haricinde uçuş seferi verilmiyor. Hatta İstanbul uçuşları da full olmasına rağmen ek seferler konulmuyor. Ankara için ise günlük tek uçuş o da gece yarısı veriliyor.

Rize ve Artvinliler ise başta Ankara için sabah uçuşu olmak üzere İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli gibi metropol illere seferlerin bir an önce konulmasını istiyor. Talep edilen illere seferlerin konulması halinde yıllık yolcu sayısı ile Türkiye’deki 57 havalimanı arasında ilk 15’e girecek olan Rize Artvin Havalimanı Trabzonlu Bakan ile Trabzonlu Genel Müdürün gazabına uğradığından adeta atıl hale bırakılıyor ve seferler 100 gündür verilmiyor.

caykur-rizespor-kafilesi-rize-artvin-havalimaninda-3.jpgcaykur-rizespor-kafilesi-rize-artvin-havalimaninda-5.jpgcaykur-rizespor-kafilesi-rize-artvin-havalimaninda-1.jpgcaykur-rizespor-kafilesi-rize-artvin-havalimaninda-2.jpgcaykur-rizespor-kafilesi-rize-artvin-havalimaninda-4.jpgcaykur-rizespor-kafilesi-rize-artvin-havalimaninda-6.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
42 Yorum