11 Temmuz Dünya Nüfus Günü Rize’de Kutlandı

11 Temmuz Dünya Nüfus Günü Rize’de Kutlandı
Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, 11 Temmuz "Dünya Nüfus Günü" dolayısıyla Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Enes Tüfekçi ve beraberindeki heyeti makamda kabul etti.

Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Enes Tüfekçi ile beraberindeki heyet, 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü etkinlikleri kapsamında Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı’yı ziyaret ederek günün önemi hakkında Vali Vekili Sarı’ya bilgiler verdi.

Vali Vekili Sarı, kabul sonrası Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünü ziyaret ederek kurum çalışanlarının Dünya Nüfus Günü’nü tebrik etti.

İl Müdürü Tüfekçi, burada Vali Vekili Sarı’ya çalışmaları hakkında bilgiler aktarırken Vali Vekili Sarı, kuruma gelen vatandaşlarla da sohbette bulundu.

İl Müdürü Tüfekçi beraberindeki heyetle birlikte Vali Yardımcısı Ömer Faruk Duman’ı da ziyaret ederek günün önemi hakkında bilgi verdi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından, 1989 yılında dünya nüfusunun 5 milyar insana ulaştığı tarih olan "11 Temmuz 1987" tarihi "Dünya Nüfus Günü" olarak kabul edildi. Bu özel günde Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından her yıl nüfusun önemli konularına dikkat çekilerek nüfus ve kalkınma konularında farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar yapılıyor.

11-temmuz-dunya-nufus-gunu-rizede-kutlandi-3.jpg

11-temmuz-dunya-nufus-gunu-rizede-kutlandi-4.jpg

11-temmuz-dunya-nufus-gunu-rizede-kutlandi-5.jpg

11-temmuz-dunya-nufus-gunu-rizede-kutlandi-7.jpg

11-temmuz-dunya-nufus-gunu-rizede-kutlandi-8.jpg

11-temmuz-dunya-nufus-gunu-rizede-kutlandi-1.jpg

11-temmuz-dunya-nufus-gunu-rizede-kutlandi-6.jpg

11-temmuz-dunya-nufus-gunu-rizede-kutlandi-2.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.