11D Çılgınlığı Rize'de

11D Çılgınlığı Rize'de
Türkiye'de ilk kez Rizelilerle buluştuktan sonra yalnızca ülkenin seçkin noktalarında olan 11D teknolojili sinema keyfi Rizelilere ambianslı dakikalar yaşatıyor.

Türkiye’de yeni olmasına rağmen her geçen gün halkasını büyüten 11D sinema çılgınlığı büyüyor. Rize'nin, ilk kültür eğlence merkezi olan Nevapark Kültür ve Eğlence Merkezi, bir ilke daha imza atarak müşterilerine 11D sinema keyfi sunuyor. Açılalı henüz on gün olmasına rağmen vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterilen 11D sinemaya bir giren bir daha giriyor.

3 boyutlu görsel efektlerle birlikte, animasyonların ve efektlerin, canlı olarak yaşandığı, ve eğlencenin son safhası olan ve 11D sinema keyfi eğlence sektöründe bir çığır açtı ve patlama yapmaya başladı. Türkiye'de ilk kez Rize'nin, ilk kültür eğlence merkezi olan Nevapark Kültür ve Eğlence Merkezi'nde Rizelilerle buluştuktan sonra ülkenin yalnızca seçkin noktalarında olan 11D teknolojili sinema keyfi vatandaşların yeni eğlence kültürünün başında geliyor.

11d-sinema-keyfi-nevapark-rizede-1.20110911151851..jpg

Nevapark Kültür ve Eğlence Merkezi'nde aynı anda 4 kişinin binebildiği bu ufak sinema salonu içerisinde birbirinden ilginç efektler yer alıyor. Tek kişilik bilet fiyatı 6TL. olan sinemada filmler sinema salonlarına uygun olarak hazırlanmış. Uzay yolu, araba yarışı, safari gibi filmlerin yanısıra korku, gerilim ve hızlı tren gibi filmlerden istediğiniz filmi seçme hakkına sahipsiniz ve toplamda 5 dakikalık bir heyecan yaşıyorsunuz. Yetmez gibi gelsede içeri girince yettiğini anlıyorsunuz. Salonun içinden gelen dokunma hissi, rüzgar ve su püskürtmeleri ise heyecanı daha da arttırıyor. Öyle ki art arda 7- 8 kez giren izleyiciler müthiş bir heyecan yaşamanın mutluluğu ile ayrılıyor.

11D sinemasını konuklarının hizmetine açan Nevapark Kültür ve Eğlence Merkezi, 11D sinemasıyla eğlence ve adrenalin tutkunlarının yeni adresi oldu. Nevapark 11D sinema keyfine, adrenalin tutkunları yoğun ilgi gösteriyor. 11D sinemaya aynı gün defalarca giren özellikle gençler aldıkları harçlıkların tamamını burada tüketiyor.

11d-sinema-keyfi-nevapark-rizede-2.20110911151941..jpg

Sinemadan çıkan vatandaşlar ise çok heyecanlı bir deneyim yaşadıklarını belirterek, “Çok büyük bir heyecan yaşadık. İlk önce biraz korksak da, daha sonra alıştık. Çok güzel bir sinema keyfi yaşadık. Herkes bu zevki tatmalı, herkese tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başka bir sinema izleyicisi ise “3 boyutlu filmin yanında, dokunma, ses, su ve rüzgar gibi efektler ile de realistik ortam daha da güçlendirilmiş. Bire bir filmin içinde kendimi hissedince müthiş bir keyif aldım. Son derece eğlenceli bir sinema keyfi yaşadım.” dedi.

11d-sinema-keyfi-nevapark-rizede-3.20110911151924..jpg

11d-sinema-keyfi-nevapark-rizede-4.jpg

11D, 3D sinemadan farklı olarak 4 kişi kapasiteli bir sinema salonunda, gözlük takıp, kemerler bağlanarak izlenilen 5 dakikalık filmlerden oluşuyor. Kemerleri bağlamayıp, korkuluklara sıkı sıkıya tutunmaz iseniz tehlikelerle dolu ambianslarla karşı karşıya kalma duygusuna kapılabilirsiniz. Bir sinemadan daha çok 11D sinema izleyiciye yoğun bir heyecan ve gerçekçi anlar yaşatıyor. İzlenen filmin ambiansına göre koltukların yanı sıra, sinema salonu da hareket edebiliyor. Dokunma hissi, su ve rüzgar gibi efektleri ise heyecanı canlı canlı hissettiriyor.

Ayrıca salon dışına kurulan televizyonda ise akraba ve arkadaşları içeridekilerin o an ki hallerini görme imkanına sahip oluyor.

11d-sinema-keyfi-nevapark-rizede-5.jpg