12 Eylül’ün Belediye Başkanı Vefat Etti

12 Eylül’ün Belediye Başkanı Vefat Etti
Ordu'da 12 Eylül 1980 ihtilali sonrasında askeri yönetim tarafından Ordu Belediye Başkanlığı'na atanan ve 1980-1982 yılları arasında bu görevi yürüten...

Ordu'da 12 Eylül 1980 ihtilali sonrasında askeri yönetim tarafından Ordu Belediye Başkanlığı'na atanan ve 1980-1982 yılları arasında bu görevi yürüten Albay Halit Kahraman, vefat etti.

Belediye başkanlığı döneminde özellikle 12.00-13.00 saatleri arasında esnafın öğle tatili için dükkanlarını kapattıran, kapatmayana ceza yazdıran uygulamasıyla hatırlanan Halit Kahraman, önceki gece evinde hayatını kaybetti. Halit Kahraman'ın vefatı nedeniyle Orta Cami'de askeri tören düzenlendi. Cenazeye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, askeri erkan ve bir kısım vatandaş katıldı. Kahraman'ın cenazesi şehir mezarlığında defnedildi.

İLGİNÇ UYGULAMALARI İLE HATIRLANIYOR

75 yaşında vefat eden Halit Kahraman, 2 yıllık belediye başkanlığı döneminde ilginç uygulamalarıyla hatırlanıyor. Kahraman, belediye başkanlığı döneminde 12.00-13.00 saatleri arasında esnafın öğle tatili için dükkanlarını kapattırmış, kapatmayana da ceza yazdırmıştı.

Şehirde at arabası ile yük taşımacılığına bir düzen getiren Kahraman, atların artıklarının yollara dökülmemesi için arkalarına çuval bağlanması uygulamasını ilk başlatan Belediye Başkanı olarak biliniyor. Kahraman, buna rağmen at artıklarını yollara döken arabacıları buldurup, yolu temizletiyordu.

12 Eylül’ün Belediye Başkanı Vefat Etti

12 Eylül’ün Belediye Başkanı Vefat Etti

Kaynak:IHA