12 Kuruş Destekleme Primi Resmi Gazete'de

12 Kuruş Destekleme Primi Resmi Gazete'de
2012 yılında çaya verilecek kilo başına 12 Kuruş destekleme prim tutarı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan tarım ürünlerine destekleme prim tutarları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Çeşitli tarım ürünlerinin yer aldığı destekleme primlerinde yaş çaya verilecek destekleme primi daha önceden Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın açıkladığı şekilde,  kilo başına 12 kuruş olarak yer aldı.

Konu ile ilgili Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında "2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR" başlığı altındaki alanda çay ile ilgili şu ifadeler yer aldı:

Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modeline göre fark ödemesi desteği

(3) Aşağıda belirtilen ürünlere karşılarında gösterilen miktarlarda destekleme ödemesi yapılır.

1.20120507231407.jpg

(6) Yaş çay üreticilerine yapılacak prim ödemeleri, 2/4/2012 tarihli ve 2012/3067 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen ve üretime izin verilen çay alanlarında Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından düzenlenip kontrolleri yapılan çay ruhsatları üzerinden yapılır.

(7) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ödemelere esas olacak ürünlerin özelliklerine göre ihtiyaç duyulacak belgeleri belirlemeye ve değiştirmeye, fark ödemesi desteklemelerine esas başvuru sürelerini belirlemeye, ödemeye esas bu Kararın yürütülmesine ilişkin diğer düzenlemeleri yapmaya, uygulama esaslarını belirlemeye, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile birlik ve kooperatiflerle hizmetlerinden yararlanmak üzere protokol yapmaya yetkilidir.

(8) Destekleme ödemeleri, tebliğde belirlenen ilgili merciler tarafından yapılacak iş ve işlemlerin ardından incelemelerin sonuçlanmasını müteakip, ödemeye esas icmallerin elektronik ortamda T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye iletilmesi ile birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez teşkilatı tarafından gerekli kaynağın bu Banka şubelerine aktarılmasından sonra yapılır.