120 TL Ödemek İstemiyorsanız Okuyun!

120 TL Ödemek İstemiyorsanız Okuyun!
Akbank tarafından yaş çay banka hesaplarından kesilecek olan 120 TL’yi ödemek istemiyorsanız haberimize dikkat edin.

Çaykur Genel Müdürlüğü’ne bağlı yaş çay fabrikaları, yaş çay bedellerinin üreticiye ödenmesi yönünde çeşitli bankalarla anlaşma yaptı. Anlaşmada hiçbir bankanın yaş çay üreticisinden çay parası ödenmesi karşılığında hesap işletim veya bir başka isim altında para kesmeyeceği karara bağlandı. Ancak buna rağmen Akbank’ın yaş çay üreticilerinden 6 ayda bir 60 TL. olmak üzere yılda iki kez, toplamda ise 120 TL. hesap işletim ücreti keseceği SMS yoluyla üreticiye bildirildi.

AKBANK ÇAY ÜRETİCİSİNDEN 120 TL KESMİYOR, FAKAT BİR ŞARTLA!

Birçok üretici hesaplardan kesilecek 120 TL’ye tepki gösterirken, Akbank’ın çay üreticisinden herhangi bir isim altında ücret kesmeyeceği, sadece üretici hesabıyla birlikte diğer hesaplarını da birleştirenlerin hesaplarından bankacılık işlemleri dolayısıyla yıllık hesap işletim ücreti keseceği, çay üreticisinden varsa kesilen ücretlerin iade edileceği, gönderilen SMS’lerin ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararı dolayısıyla verilen ücretlerin müşteriye bildirilmesi yönündeki kararına istinaden gönderildiği öğrenildi.

akbank-cay-parasi-kesme-mesaji.jpg

AKBANK’TAN YAŞ ÇAY PARASI ÇEKENLERİN 120 TL. ÖDEMEMEK İÇİN YAPMASI GEREKEN... 120 TL KESİLENİN PARASI GERİ ÖDENİYOR

Akbank’tan çay parasını alanların banka şubesine başvurarak yaş çay üreticisi olduğunu ve bankada varsa diğer hesaplarından yaş çay hesabının ayrı tutulmasını talep etmesi gerekiyor. Bu şekilde işlem yapan yaş çay üreticilerinden yıllık 120 TL. hesap işletim ücretinin alınmadığı, şayet bu işlemi yapmadığından yaş çay hesaplarından para kesilen varsa başvuruda bulunması halinde geri ödeme yapıldığı ve Akbank'a hesap ayrımı için 30 bin kişinin başvuruda bulunarak hesaplarını düzelttirdiği öğrenildi.

AKBANK’A BAŞVURMAYANLARDAN 120 TL ALINACAK

Sistemin yaş çay üreticisini ayırt edemeyişi dolayısıyla yaş çay üreticileri banka şubesine başvurmazsa ve yaş çay hesaplarının ayrı tutulması talebinde bulunmazsa, o üreticilerden yıllık 120 TL bankacılık hesap işletim ücreti alınmaya devam edilecek.

Öte yandan Ziraat Bankası'ndan yaş çay parası çeken üreticilerin ise herhangi bir işlem yapmasına gerek olmadığı ve Ziraat Bankası'nın yaş çay ürecisinden herhangi bir ücret kesmediği bilgisine ulaşıldı.