13 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

13 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Siirt Eruh'ta 12, Hakkari Yüksekova'da 1 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini, Mardin Derik'te...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Siirt Eruh'ta 12, Hakkari Yüksekova'da 1 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini, Mardin Derik'te ise 1 teröristin yol kontrolü esnasında yakalandığını açıkladı.

TSK, terörle mücadele operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. TSK'dan yapılan dün yürütülen operasyonlara ilişkin açıklamaya göre, Siirt Eruh'ta, üs bölgelerine silahlı saldırı için hareket halinde oldukları keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı 10 terörist hava harekatı ile 2 terörist ise güvenlik güçleriyle girdikleri çatışma sonucu etkisiz hale getirildi. Bu teröristler ile birlikte 2 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Hakkari Yüksekova'da icra edilen hava destekli operasyonda, birliklere saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör mensubu teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Mardin Derik'te, güvenlik güçleri tarafından icra edilen yol kontrolünde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı.

Kaynak:IHA