14 İl Ovit İçin Buluşacak

14 İl Ovit İçin Buluşacak
Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Rize Mardin oto yolunun bir an önce hayata geçirebilmesi için bir eylem planı üzerinde ticaret odasıyla ittifak ettiklerini söyledi

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri İle birlikte Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

Toplantı sonrası bir değerlendirmede bulunan AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Rize’ye kurulması planlanan Mühendislik Fakültesinin modern bir projeye kavuşturulması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Başkan Karal, 2023 yılında tamamlanması planlanan 100 temel projeden birisi olan Rize Mardin oto yolu üzerinde görüş alış verişinde bulunduklarını belirterek, ‘’Rize Mardin oto yolunun bir an önce hayata geçirebilmesi için bir eylem planı üzerinde ticaret odasıyla ittifak ettik. Bu konuyu istişare etmek üzere yol güzergahı üzerinde bulunan 14 ilin il başkanları ile Ankara’da yemekte bir araya geleceğiz’’diye konuştu.

Başkan Karal ayrıca, Proje ihalesi yapılan Ovit tüneli ile alakalı olarak Cuma günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte görüşme yapacağını söyledi.

RTSO Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu ise, Mühendislik Fakültesinin dört dörtlük bir fakülteye dönüştürülmesi için destek verdiklerini söyledi.

Ofluoğlu, ’Rize Mardin oto yolu güzergahı üzerindeki 14 ilin ticaret odası başkanlarına bir yemek vereceğini belirterek, ‘’Rize Mardin oto yolunun projesinin bir an önce hayata geçirilmesi için gereken adımları atacağız’’dedi.