14'lük kız: "Zorla değil, severek evleniyorum"

14'lük kız: "Zorla değil, severek evleniyorum"
İzmir'in Tire ilçesinde komşularının, "zorla evlendirildiği" iddiası üzerine polislerce nişan törenine baskın yapılan Ö.K, nişanın iki ailenin rızasıyla yapıldığını söyledi.

İlköğretim 7. sınıf öğrencisi Ö.K, komşularının 13 Ağustostaki nişan töreninde polisi arayarak "kendisinin zorla evlendirilmek istendiğini" ihbar ettiğini, bunun üzerine nişana gelen polislere "düğün değil, sadece nişan yaptıklarını" anlattıklarını söyledi.

Tire Belediyesinde işçi olarak çalışan nişanlısı 26 yaşındaki İ.K'yi sevdiğini belirten Ö.K, şöyle konuştu: "Nişan törenimiz her iki ailenin de rızasıyla yapılıyordu. Ancak mahallemizdeki bazı kişilerin şikayeti huzurumuzu bozdu. Polisler gelince onlara sadece nişan yaptığımızı anlattık. Kasap kalfası olarak çalışan babamın geliri belli. Evde 6 kardeşiz. Zor şartlarda geçimimizi sürdürüyoruz. Nişanlımı çok seviyorum. Burada herkes zorla evlendirilmek istendiğimi düşünüyor. Yaşımın küçük olduğunu biliyorum. Ancak 1 yıl nişanlı kaldıktan sonra, gelecek yıl babamın da rızasıyla mahkemeye başvurup kemik yaşımı büyütmek istiyorum."

Ö.K'nin annesi Ş.K. de "Biz düğün yapmıyorduk nişan yapıyorduk. Kızım İ.K'yi sevdiğini, ondan başka hiç kimseyle evlenmeyeceğini söylüyordu. Biz de hiç değilse kızım reşit olana kadar nişanı yapılsın istedik, daha sonra da resmi nikahlarını yapmayı planlıyorduk" diye konuştu.

İ.K'nin ailesinden başlık parası almadıklarını savunan Ş.K. "Damadın ailesi, çok fakir olduğumuzdan bazı hazırlıklar için bize sadece 1500 TL verdi. Bunu da nişan törenindeki giderler için kullandık" dedi.

Ö.K. ve İ.K. ile ailelerinin, Tire Emniyet Müdürlüğünce bugün yeniden ifadelerinin alındığı öğrenildi.