15 Temmuz Şehitler Köprüsünde Tarihi Gece

15 Temmuz Şehitler Köprüsünde Tarihi Gece
15 Temmuz Şehitler Köprüsü tarihi bir geceye ev sahipliği yaptı. Hain darbe girişiminin yıl dönümünde yüz binlerce insan, şehitleri anmak ve zaferi...

15 Temmuz Şehitler Köprüsü tarihi bir geceye ev sahipliği yaptı. Hain darbe girişiminin yıl dönümünde yüz binlerce insan, şehitleri anmak ve zaferi kutlamak için bir aradaydı.

Tören sırasında gökyüzünde hilal ve yıldızın bir araya geldiği görüntü hem şaşkınlığa hem de duygu dolu anlara yol açtı. Ardından şehitler için yoklama yapıldı ve her şehidin ismi okunduğunda kalabalık hep bir ağızdan "burada" diye haykırdı.

Törende daha sonraysa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir konuşma yaptı. "Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum" diyen Erdoğan, tüm şehitleri rahmetle andı. 15 Temmuz zaferinin tıpkı İstiklal Harbi gibi Türkiye'nin önünde yeni kapılar açtığını belirten Erdoğan, terör örgütlerinin yok edilmesi ve Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı, "Yeni yönetim sistemiyle, Türkiye'nin tüm dünyada sıçrayışını hep birlikte göreceğiz" dedi.

"AHTAPOTUN KOLLARINI KESTİK"

"Ülkemizde darbe defterini bir daha açılmamak üzere kapattık" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Pensilvanya'daki melunun takiye, hile ve yalan dolanla büyük bir gizlilik içinde büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; şehitleri, darbeye direnenleri, gazileri, Türkiye için dua edenleri unutmayacakları gibi darbeye destek verenleri de, şehitlere dil uzatanları da asla unutmayacaklarını belirterek, "15 Temmuz bizlere kimin ülkemizin kara gün dostu olduğunu kimin iyi gün dostu olduğunu gösterdi. Biz millet olarak derin bir hafızaya sahibiz. Onun için 15 Temmuz'u asla unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

Kaynak:IHA