15 Yıl Sonra Rize'de İlk Kez VİDEO...

15 Yıl Sonra Rize'de İlk Kez VİDEO...
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'ın girişimleri sonrası 15 yıl sonra orman ürünü ithal eden firmalar Rize Limanını ilk kez kullanabildi.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'ın müjdelediği Rize Gümrüğü’nden orman ürünleri ithalatı yapılabilecek açıklamasından sonra 1997 yılından sonra ilk orman ürünleri Rize Limanı'na geldi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'ın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdindeki girişimleri sonucu Rize Gümrüğünden orman ürünlerinin ithal edilmesi için yapılan düzenlemelerin ardından orman ürünü ithal eden firmalar Rize Limanını ilk kez kullanmaya başladı.

Rize Milletvekili Hasan Karal, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Rize Gümrüğü’nden orman ürünleri ithalatı yapılabilmesi için yasal düzenlemenin tamamlandığını belirtmiş ve “Bu düzenleme ile orman ürünleri ithalatı yapan firmalar Rize Limanı’ndan ithalat yapabilecek, bundan böyle orman ürünü ithal eden firmalar Rize Limanını kullanabilecek.” demişti. Karal'ın bu açıklamalarının ardından ilk orman ürünü taşıyan gemi Rize Limanına ulaştı.

Gemideki keresteler kıyıya boşaltılırken kereste ithalatı yapan firma yetkilileride mikrofonlarımıza konuyla ilgili açıklamalar yaptı. İşte o anlar:

İLGİLİ HABERİMİZ

Karal'dan Müjde Üstüne Müjde!