16 bin adayın YKS heyecanı yaşadığı Rize’de 15 aday nüfusa koştu

16 bin adayın YKS heyecanı yaşadığı Rize’de 15 aday nüfusa koştu
Rize’de 16 bin 162 öğrenci Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girdi.

Rize'de 35 merkezde 16 bin 162 öğrenci, gelecekleri için önemli bir eşik olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavında başarılı olmak için gayret gösteriyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelen adaylar, kimlik kontrolünün ardından sınav salonlarına alındı. Bazı adaylar ise kimlik sorunu dolayısıyla sınava girecekleri okulların kapısından döndü. T.C. kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyen 15 öğrenci Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne koştu. Sınava dakikalar kala büyük stres yaşayıp Nüfus Müdürlüğe gelen öğrenciler, geçici kimlik belgelerini aldıktan sonra koşarak sınav yerlerine gitti.

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.