16. Karadeniz Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı

16. Karadeniz Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı
16. Karadeniz Uluslararası Tiyatro Festivali bugün düzenlenen törenle başladı.

Atatürk Alanı’nda gerçekleşen açılış törenine 11 ülke katılırken, açılışa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü A. Necat Birecik, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

16.-karadeniz-uluslararasi-tiyatro-festivali-basladi7.jpg

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Trabzon’un tarih ve kültür şehri olduğunu ifade ederken, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, festivale katılan 11 ülkeye teşekkür ederek sanatçının ve sanatseverlerin desteğine vurgu yaptı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Necat Birecik ise festivali 16. kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek katılımcılara teşekkür etti. Birecik, “Devlet Tiyatrosu olarak son günlerde Türkiye'yi kucaklayan bir anlayışla her bölgemizde festival açılışları yapıyoruz. Dünyanın her yerinden tiyatro toplulukları bu festivallerle bizim seyircimiz ile buluşuyor. Bizim oyunlarımız ise farklı bölgelerde yeni seyircilerle buluşuyor. Bugün burada Karadeniz'in coşkun dalgalarını arkamıza alıp, dolu dolu geçecek bir festivalin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

16.-karadeniz-uluslararasi-tiyatro-festivali-basladi2.jpg

Törene katılanlar daha sonra Atatürk Alanı'ndan Zağnos Vadisi’ne kadar yürüdü. Gösteriye maske takarak katılan tiyatro grupları festivali kemençe eşliğinde horon oynayarak kutladı.

15 Mayıs’a kadar devam edecek festivale Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Bosna Hersek, Hollanda, İran, Ukrayna, Hong Kong, Kazakistan, Gürcistan, Romanya ve Dağıstan'dan tiyatro grupları da katılıyor.

16.-karadeniz-uluslararasi-tiyatro-festivali-basladi1.jpg16.-karadeniz-uluslararasi-tiyatro-festivali-basladi3.jpg16.-karadeniz-uluslararasi-tiyatro-festivali-basladi4.jpg16.-karadeniz-uluslararasi-tiyatro-festivali-basladi5.jpg

16.-karadeniz-uluslararasi-tiyatro-festivali-basladi6.jpg16.-karadeniz-uluslararasi-tiyatro-festivali-basladi8.jpg16.-karadeniz-uluslararasi-tiyatro-festivali-basladi9.jpg16.-karadeniz-uluslararasi-tiyatro-festivali-basladi-10.jpg