“16 Nisan’da Herkes Susacak, Millet Konuşacak”

“16 Nisan’da Herkes Susacak, Millet Konuşacak”
Başbakan Binali Yıldırım, milletin yapacağı anayasadan korkanların kol kola girdiğini belirterek, 16 Nisan'da herkesin susacağını milletin konuşacağı...

Başbakan Binali Yıldırım, milletin yapacağı anayasadan korkanların kol kola girdiğini belirterek, 16 Nisan'da herkesin susacağını milletin konuşacağı söyledi. Yıldırım, "Kürtlüğünüzle, Araplığınızla, Türklüğünüzle iftihar edin, gurur duyun. Ama bir şeyle daha gurur duyun, ay yıldızlı bayrağımızla, Türkiye Cumhuriyetiyle gurur duyun" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmaları çerçevesinde Batman'a geldi. Başbakan Yıldırım'ı, havalimanında Vali Ahmet Deniz, AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, kent protokolü ve partililer karşıladı. İlk olarak, valiliğe geçen ve Vali Deniz'den brifing alan Başbakan Yıldırım ardından Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitaben konuştu. 2007 yılı Cumhurbaşkanlığı halk oylamasında Batman'ın yüzde 96 ile "Evet" dediğini belirten Yıldırım, "Şimdi Batman 16 Nisan'da yeni bir rekor yazmaya hazır mı? Özgürlüğe, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne "Evet." Demokrasiden korkanlara en güzel cevabı siz verdiniz. Sizler 15 Temmuz'un emekçisi, 16 Nisan'ın "Evet'çisisiniz. Biz birlikte Türkiye'yiz. Türk, Kürt, Arap, Alevi Sünni değil miyiz kardeş, bizi yakar bir ateş, O zaman söndürmektir çaresi. Her vatandaşımız başımızın tacıdır. Kimseyi dışlamadan, hiçbir vatandaşı ayrıştırmadan hizmet ediyoruz. AK Partimizin şiarı budur. AK Parti'nin lideri cumhurbaşkanımız adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'ın şiarı budur" dedi.

"TÜRKİYE BÜTÜN AĞIRLIKLARINI ÜSTÜNDEN ATACAK"

Tek bir insanın gönlünün kırılmasına ve hakkının zayi olmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Yıldırım, "Bu ülkenin hiçbir evladını, tek bir insanımızı terör örgütlerine, cinayet şebekelerine asla feda etmeyeceğiz. Herkes, her vatandaşımız meşru siyasetle kendini özgürce ifade edecek. Ayrımcılık yapan bizim saflarımızda kendine yer bulamaz. Mutlu, özgür ve barış içinde, gönül gönüle yürüyeceğiz. Her zaman yüzünüz ak, bahtınız açık olsun. Rabbim kardeşliğimizi, birliğimizi daim eylesin. Türkiye artık bütün ağırlıklarını üstünden atacak, 16 Nisan'dan sonra koşar adımlarla 2023, Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl hedeflerine ulaşacak" diye konuştu.

"ANA SÜTÜ GİBİ HELAL OLAN "DİL" YASAKTI"

Batman'ın eski Türkiye'de büyük acılar çektiğine dikkat çeken Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Batman büyük acı yaşadı. Eski Türkiye'de yasaklar vardı. Dil yasaktı, ana sütü gibi helal olan o dil, Kürtçe yasaktı. Ama şimdi "Ere hazar can Ere - Evet bir kere evet." Türküler, şarkılar yasaktı. Anaların kendi yavrularıyla konuşması yasaktı. Kitaplar, harfler yasaktı. Sokakta, okulda, devlet dairelerinde vatandaşlara dayatılan anlamsız kurallar vardı. Üniversitelerde başörtü yasağı vardı. Fırsat eşitsizliği, yoksulluk ve adaletsizlik vardı. Darbeler vardı. Millet iradesine karşı darbeler yapıldı. Dersimde, Sivas'ta, Maraş'ta, Gezi olaylarında, 17-25 Aralıkta bu ülkenin birliğine operasyonlar gerçekleştirildi. 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainler 250 can aldı. Türkiye büyük acıları yaşadı. Bu badirelerden geçerek bu günlere geldik. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz andan bugüne kadar bir daha bu olayların yaşanmaması için yola çıktık. 15 yıl önce milletle el ele, gençlerle el ele bu acıların sona ermesi için mücadele yaptık. 80 milyonun kardeşliğini daha da sağlamlaştırmak için mücadele verdik. Geçmiş Türkiye ile gelecek Türkiye arasındaki farkı düşünmenizi istiyorum. Düşünün, şiddet yoluyla milleti esir almaya çalışanların halini düşünün. Kandan, gözyaşından beslenen, yoksulluğu istismar eden terör örgütünü düşünün. "Hayır" cephesinde şer odaklarıyla el ele verenleri görün artık. Bunların dayanışması ne için, hangi oyunun peşindeler? Bunu sorgulamanızı istiyorum. Bunlar Türkiye'yi eski günlere götürmek için çete kardeşliği yapıyorlar. Tıpkı, 12 Eylül'de olduğu gibi bugün yine yan yana geldiler. Buradan bu şer odaklarına sesleniyorum, halkın iradesine ipotek koyamazsınız. İşte Batman burada ay yıldızlı bayraklarla size en iyi cevabı veriyor. 16 Nisan'da millet "Evet'e mührü vuracak, çetelerle, terör örgütlerinde yeni bir dönem başlayacak. Güçlü, demokratik Türkiye'nin kapıları sonuna kadar açılacak."

"HDP VERDİĞİNİZ ŞANSI KULLANAMADI"

Batman'ın il yapıldığı ancak bir plaka verip, öylece bırakıldığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Çünkü onlar Ankara'da demokrasiyi geciktirme oyunları kurarken, Hasankeyf'in geleceği onları çok ilgilendirmedi. Onlar Ankara'da hukuk terazisine taş koyarken, Batman'daki vatandaşı hissetmediler. AK Parti ise Batman'ı Türkiye'nin geleceğine hazırlamak için, Batmanlıların yüzünün gülmesi için çalıştı. 7 Haziran'da HDP'ye bir şans verdiniz. Dediniz ki, "Artık çözüm olsun, kardeşlik olsun." Ama onlar bu şansı kullanamadılar. Kandil'in emrine girdiler, çukurlar, hendekler kazdılar, gençlerin geleceğini karartılar. PKK terör örgütünün Batman gibi, bölge gibi, Kürtler gibi bir sorunu yok. Ancak Batman'ın da Diyarbakır'ın da bütün Kürt kardeşlerimizin de PKK gibi bir sorunu var. Batman bu sorunu gündemden çıkarmaya hazır mı? Kürtlüğünüzle, Araplığınızla, Türklüğünüzle iftihar edin, gurur duyun. Ama bir şeyle daha gurur duyun, ay yıldızlı bayrağımızla, Türkiye Cumhuriyetiyle gurur duyun."

"YOLU YAPTIRMAMAK İÇİN SORUN ÇIKARDILAR"

AK Parti siyasetinin çözümsüzlüğü dayatan çukur siyaseti olmadığını ve hizmet siyaseti yaptıklarını kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ben bakanken Batman'a geldiğimde o havaalanının halini çok iyi hatırlıyorum. Barakalar altında saatlerce bu insanların nasıl bekletildiğini biliyorum. Orada söz verdik, "Batman'a en güzel havalimanını yapacağız" dedik. Yaptık mı? Şu çevre yolunun dili olsa da anlatsa. Yaptırmamak için bu hendekçi belediyeler ne kadar sorun çıkardılar. Ama şimdi onlar yok. Görüyorsunuz, Batman pırıl pırıl oluyor. Yeşillikleriyle, alt geçitleriyle, üst geçitleriyle, temizliğiyle Batman hergün daha da güzelleşiyor. Batman'a 15 yılda milyarlarca yatırım yaptık. Helal hoş olsun. Batman'da ihracat nedir bilinmiyordu ama bugün 34 milyon ihracat yapıyor. 4 bin 500 yeni konut, 39 yeni spor kompleksi yaptık. Batman üniversitesini kurduk. 50 bin Batmanlı aileye sosyal destek yaptık. Genel Sağlık Sigortası kapsamında 129 binden fazla kişinin primlerini ödedik. Bölge Hastanesi, Kozluk, Gergüş, Beşiri, Hasankeyf hastanelerini yaptık. Batman'ı doğalgazla tanıştırdık. Batman'ın 60 yıllık rüyası olan köprüyü yaptık. 2002'de, AK Parti iktidar olmadan önce, kocaman Batman'da sadece bir ambulans vardı. Şimdi 40 ambulans var. Bir nerede, 40 nerede. İşte hizmet bu. 2002'de bölünmüş yol sadece 15 kilometreydi, şimdi 136 kilometre. Batman Barajı'nı sol sahil sulamasını tamamladık, sağ sahil sulama da yapılıyor. Batman'ın içme kullanma suyu problemini çözüyoruz. 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini de Batman'a kavuşturuyoruz. Şimdi Batmanlılar diyor ki, "Bizi Mardin'e daha kısa yoldan bağlayın, şimdiki yol çok uzun. Diyarbakır'a gidiyor, oradan Mardin'e dönüyor." Sizi doğrudan Mardin'e bağlayacağız. 933 konut daha yapıyoruz. Dicle'de Türkiye'nin ikinci büyük barajını bitiriyoruz. Ilısu bitiyor, Hasankeyf yeniden yapılıyor. Hasankeyf'e yapılan köprüler, İstanbul Boğaz Köprüsünden daha uzun. 15 bin kişilik bir stadyumu Batman'a kazandırıyoruz. Kapalı yüzme havuzu inşaatı devam ediyor. İki önemli proje var. Iluh Deresi'ni ıslah edeceğiz, etrafını da Batman'ın en güzle mesire alanı haline getireceğiz. Burada yapılacak kentsel dönüşüm çalışmasıyla çok güzel bir şehir ortaya çıkacak. Ayrıca Esentepe projesini de başlatacağız. Batman'a yakışır, muazzam bir camisi olacak. Şimdi en büyük müjdeye geldi sıra. Çukurcular, hendekçiler, alçaklar duysun. Batman'ı cazibe merkezi yapıyoruz. Batman'ın yeni fabrikaları, yeni atölyeleriyle daha da büyüyecek. Gençler size yeni iş alanları ortaya çıkacak. Şimdiye kadar Batman'da 1 milyar 200 milyonluk yatırım için müracaat oldu. Burada binlerce kardeşimiz iş bulacak, aş sahibi olacak. Her şey daha güzel olacak. Bu alçaklar, bölücüler, ne FETÖ'cüsü ne PKK'lısı birliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamayacaklar."

"MİLLETİN YAPACAĞI ANAYASADAN KORKANLAR KOL KOLA GİRDİLER"

Alanı dolduranlara, "16 Nisan'da ülkemiz üzerine hesap yapan, tezgah kuranlara bir tokat daha vurmaya hazır mısınız? Bu kirli oyunu bu tezgahı bozmaya var mısınız?" diye soran Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasete, siyaset mühendisleri değil, siyasete millet karar verir, millet istikamet verir. Siyaset sandıkta yapılır, milletin arasında yapılır, siyaset çukur kazmakla, binaları yıkmakla, çocuk, genç, ihtiyar demeden insanları gözünü kırpmadan yok etmekle olmaz. Siyaset milletin refahı için yapılır. Molotofkokteylleri ile sokakları kana bulamak, esnafa zorla kepenk kapattırmakla siyaset olmaz. Biz size bir söz verdik. Sivil, demokratik, özgürlükçü 80 milyonun her ferdini kuşatan bir anayasayı yapma sözü verdik. İşte gün bugündür. Bu anayasayı siz yapacaksınız. 16 Nisan'da vereceğiniz oylarla bunun kararını vereceksiniz. Milletin yapacağı anayasadan korkanlar şimdi kol kola girdiler. FETÖ, PKK, DAEŞ hayır kampanyası için çalışıyor. Avrupa'da bunlarla birlikte oldu. Ne yaparsanız yapın, bu millet bu oyunu bozar. 16 Nisan'da sandığa gidip, hizmet siyasetine "Evet" diyecek miyiz? Ne diyor şair, "Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım." Biz karıncalar gibi çalışmaya talimiz. Batmanlılar der ki, "Doğru duvar yıkılmaz." Çok doğru bir söz. İşte biz de doğru durmaya, doğru olmaya, milletimize yanlış yapmamaya gayret ediyoruz. 15 yıldır, doğru durduğumuz için bize destek verdiniz, bundan sonra da durmak yok yola devam. Gelin Batmanlılar, gençler, hanımefendiler, Batman'ı aydınlık geleceğe yürüyerek değil, koşarak ulaştıralım. 16 Nisan'da herkes susacak, siz konuşacaksınız. O gün kararı siz vereceksiniz. Sandık sizin, irade sizin, karar sizin. Modern bir Batman, daha ileri bir demokrasi, hukuk devleti, kalkınma, huzur, birlik, beraberlik ve kardeşlik için gün birlik günüdür. Son söz sizin, son karar da sizin. Bu ülke, bu bayrak hepimizin. Sen Batmansın büyük düşün. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün. Kararımız, "Ere ere ere - Evet evet evet."

(Mehmet Pişkin - Mehmet Şükrü Yıldırım - Osman Arslan - Sayım Özmen/İHA)

“16 Nisan’da Herkes Susacak, Millet Konuşacak”

“16 Nisan’da Herkes Susacak, Millet Konuşacak”

“16 Nisan’da Herkes Susacak, Millet Konuşacak”

Kaynak:IHA