16 Yaşında 1.95'lik Türk Liverpool'da

16 Yaşında 1.95'lik Türk Liverpool'da
VE bir cevher daha elimizden kaçtı... 1 milyon sterline Liverpool'un kaptığı 16 yaşındaki Milwall kalecisi Yusuf Mersin'i Türkiye'de oynayabilirdi.

Yusuf Mersin'in babası Ersin Mersin, oğlu Liverpool ile sözleşme imzaladıktan sonra Hürriyet'e, “Oğluma Türkiye'de çok takımdan teklif geldi ama bu teklifler maalesef ciddi boyutlara ulaşmadı. Biz ailece koyu Galatasaraylıyız. Eğer Galatasaray'dan ciddi teklif gelseydi, oğlumun sarı kırmızılı formayı giymesi için elimden geleni yapardım” diye konuştu.

Ücretini gazeteden okudum

Liverpool'u 18 aydır, Chelsea ve Arsenal'i uzun süredir peşinde koşturan Yusuf Mersin'in Elazığlı babası, transfer ücretini İngiliz gazetelerinden öğrendiğini söylerken, “Kenny Dalglish telefon edip bizi Liverpool'a çağırdı. Dün saat 15.15'de kontratı imzaladık ve oğlum resmen Liverpoollu oldu. Kontrat Liverpool ve Milwall arasında olduğu için bize rakam söylenmedi. Ama 1 milyon sterline anlaştıklarını gazetelerde okudum. Liverpool dışında 3-4 kulüp de Yusuf'u almak istiyorlardı. Oğlum eskiden beri Liverpool'u tutardı. Milwaal, 4-6 ay önce yapılan yarım milyon sterlin civarındaki teklifleri geri çevirerek Yusuf'u satmadı. Umarız bu transfer hem Yusuf için hem de Türkiye için hayırlı olur” diye konuştu.

Takımının en uzun kalecisi: 1.95

LONDRA'nın Greenwich semtinde doğan 1.95 metre boyundaki Yusuf Mersin, 15 yaşından beri futbol oynuyor. Liverpool'un en uzun boylu kalecisi olan genç file bekçisi, yeni yılın başında 2 Ocak'ta Liverpool'a yerleşecek. Liverpool onu bir an önce idmanlara çıkartmak için acele ediyor.