1'i muvazzaf 5 asker tutuklandı

1'i muvazzaf 5 asker tutuklandı
''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen bir muvazzaf subay ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü'nün de...

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen bir muvazzaf subay ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü'nün de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca sorgulandıktan sonra mahkemeye sevk edilen 7 kişi, İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, bir muvazzaf subay ile emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü'nün de aralarında bulunduğu 5 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Emekli Albay Musa İstek serbest bırakılırken, bir muvazzaf subay hakkında da denetimli serbestlik hükmü uygulandı.

Öte yandan, ''Balyoz Planı'' ile ''Kafes Eylem Planı'' soruşturmaları kapsamında savcılıkça ifadesine başvurulan eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü' Kafes Eylem Planı" soruşturmasından serbest bıraklıdı. Ancak "Balyoz Eylem Planı" çerçevewsinde tutuklandı.

FIRTINA'NIN AVUKATINDAN HABERLERE TEPKİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan Fırtına'nın avukatı Atilla Hekimoğlu, bazı gazetelerde bugün yayımlanan ''müvekkilinin moralinin bozuk olduğu'' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Hekimoğlu, ''Müvekkilimin sağlık durumu gayet iyi ve morali yüksek. Asker olarak yetiştiğinden bu durumlara karşı dayanıklılığı yüksek. Burada bir odada yalnız başına tutuluyor. Çekyat üzerinde dinleniyor'' dedi. Polislerin ifade ya da mülakat talebi olmadığını ifade ederek, ''Genelge gereği burada ifadesi alınmayacak. Dün başsavcı vekili ile görüştüm. İfadesini onun almasını bekliyoruz. Bugün adliyeye sevk edilmesini umuyorum'' diye konuştu.

Öte yandan özel harekat polisleri tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde, bazı avukatların da müvekkillerine temiz elbise getirdikleri görüldü.

EMEKLİ KORAMİRAL FEYYAZ ÖĞÜTÇÜ ADLİYEDE
Eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Öğütçü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince beyaz renkli sivil plakalı bir otomobille getirildiği adliyeye, hakim ve savcıların giriş yaptığı bölümden alındı.

BİR MUVAZZAF SUBAY DAHA ADLİYEDE
Öğütçü'den sonra adliyeye 3 muvazzaf subay ile 6 emekli asker daha getirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce getirildikleri adliyede savcılık katına alınan kişilerin; emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, emekli tümgeneraller Gaffur Aksu ve Ahmet Baki Erdoğan ile emekli albaylar Kubilay Aktaş, Bülent Tunçay ve Yusuf Ziya Toker olduğu kaydedildi.

Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrılışı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. ''Kuvvet komutanları sorguya gelecek mi?'' sorusuna Çolakkadı, ''Savcılar komutanları buraya çağırırsa ben de geri gelirim'' yanıtını verdi. Çolakkadı, ''Şimdi gidiyorsunuz, geri gelecek misiniz?'' sorusuna karşılık da şu an için gelmesini gerektirecek bir durum olmadığını kaydetti.

Gazetecilerin, sağlığıyla ilgili soruları üzerine de Çolakkadı, 10 gün önce Ankara'da rahatsızlanarak MR çektirdiğini belirterek, şu an için durumunun iyi olduğunu söyledi. Bu arada, adliye önüne gelen ve ellerinde Türk bayrakları bulunan iki kadın, ''Bu bayrakta asker kanı var'' diyerek, gözaltıları protesto etti. Bu kadınların yanlarında iki çocuğun da bulunduğu görüldü.

KUVVET KOMUTANLARI YARIN SEVKEDİLECEKLER
Hava Kuvvetleri eski Komutanı İbrahim Fırtına ve Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Özden Örnek'in yarın adliyeye sevkedileceği öğrenildi.

2'Sİ MUVAZZAF 7 ASKER TUTUKLANDI
Dün tutuklanan askerler şunlar:  Tümamiral Ramazan Cem Gündeniz, Tuğamiral Aziz Çakmak, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Tümamiral Özer Karabulut, emekli Kurmay Albay Ümit Özcan ve emekli Kurmay Albay Ali İhsan Çuhadaroğlu.