2 Adım Ölümden Kurtardı

2 Adım Ölümden Kurtardı
Rize'nin Gündoğdu beldesinde etkili olan sağanak yağış sonucu meydana gelen heyelanların ardından kaybolan Salim Bilgin'in torunu Kaan Kutay...

Rize'nin Gündoğdu beldesinde etkili olan sağanak yağış sonucu meydana gelen heyelanların ardından kaybolan Salim Bilgin'in torunu Kaan Kutay, ''2 adım az atsaydım, ben de heyelan altında kalabilirdim'' dedi.

Kutay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gündoğdu beldesinde etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen heyelan sonrasında, dedesi Salim Bilgin'in evinde mahsur kaldığını öğrendiğini anlatarak, ''Kardeşimle dedemi kurtarmaya gittik, evden çıkardıktan sonra aşağıya doğru yürüyorduk. Salim dedem ile Osman Kutay amca kol kola girerek yürüyorlardı. Bu sırada kardeşim bağırarak üzerimize doğru heyelan geldiğini söyledi. Salim dedem ile Osman amca kardeşimi duymadı ve heyelan altında kaldılar. 2 adım az atsaydım ben de heyelan altında kalabilirdim'' diye konuştu.

2.20100827212842..jpg

Heyelanda evi yıkılan İnci Karabıçak ise yağış sonucu derenin yükseldiğini gördüğünü ifade ederek, ''Balkona çıktığımızda derenin evimize kadar ulaştığını gördüm. Derenin yükseldiğini görür görmez çocukları alıp evden çıktık, ardımızdan ev yıkıldı. Allah'a şükür can kaybımız yok, ama her şeyimiz heyelanın altında kaldı'' dedi.

3.20100827212854..jpg

İnci Karabıçak'ın kayınvalidesi Ayşe Karabıçak ise geliniyle aynı binada yaşadıklarını belirterek, ''Evin sallandığını hissettiğimiz an evden çıktık ve arkamızdan evimiz yerle bir oldu. Her şeyimiz toprak altında kaldı. Başkalarının çaylarını toplayarak geçimimizi sağlıyorduk. Taksitle yatak ve dolap almıştık, onlar da toprak altında kaldı'' diye konuştu.

4.20100827212924..jpg