2. El Kıyafetlere Gençlerin İlgisi Yüksek

2. El Kıyafetlere Gençlerin İlgisi Yüksek
1980 ve 90'lı yılların geniş kalıplı ikinci el kıyafetleri gençler tarafından rağbet görüyor.

Mağazalardaki giysilerin pahalı olması eskiye olan rağbeti arttırdı. Samsun'da ikinci el giysilerin satıldığı Tarihi Bedesten Çarşısı'nda her yaştan kişi kıyafet ihtiyacını buradan karşılıyor. Yetişkinler inşaat ve tarlalarda kullanmak için ikinci el kıyafet alırken, gençler ise 1980 ve 90'lı yılların modasını yakalamak için 2. el kıyafetlere ilgi gösteriyorlar.

Gençlerin genellikle "vintage" diye bilinen eski moda kıyafetlere ilgi gösterdiğini ifade eden esnaf Ahmet Yıldız, "Şuanda ikinci el kıyafet piyasası iyi durumda. İşlerde bir canlanma var. Büyük mağazalarda fiyatların bayağı bir yükselmesi, insanların alım gücünün düşmesinden dolayı ikinci el kıyafetlere daha çok ilgi duyulmaya başlandı. Özellikle gençlerin şuanda ikinci el kıyafetlere daha çok talebi var diyebiliriz. Gençler bu kıyafetleri daha çok moda olduğu için alıp giyiyor; geçmişe bir merakları olduğundan dolayı bu kıyafetleri tercih ediyorlar. Gençler bizden genellikle ceket, mont ve 80'li yılların geniş kalıplı elbiselerini almaya geliyorlar. Mağazadaki pantolonlar 250 lira civarındayken, ikinci el pantolonların fiyatı 50 lira ile 70 lira arasında değişiyor. Bir sıfır montun fiyatı mağazada en az bin lirayken, ikinci el montların fiyatı ise 100 lira ile 200 lira civarında" dedi.

Bedestan Çarşısı'nda 2. el gömlek, pantolon, ayakkabı, mont gibi birçok giysi ve kıyafet sıfır fiyatının oldukça altına satılıyor.

2. El Kıyafetlere Gençlerin İlgisi Yüksek

2. El Kıyafetlere Gençlerin İlgisi Yüksek

2. El Kıyafetlere Gençlerin İlgisi Yüksek

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.