2 İl'in Valisi'nden Ortak Görüş: Turizmde Rize Artvin Kardeşliği

2 İl'in Valisi'nden Ortak Görüş: Turizmde Rize Artvin Kardeşliği
Kaçkar Turizm Birliği Toplantısı Artvin'de yapıldı. Toplantıda Rize ve Artvin Valileri iki ilin turizmde kardeşliğine dikkat çekti.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Artvin’de düzenlenen Kaçkar Turizm Birliği Toplantısına katıldı.

Kaçkar Turizm Birliği toplantısına katılmak üzere Artvin'e giden Vali Ersin Yazıcı, Artvin Valisi Kemal Cirit'i makamında ziyaret etti. Makamda bir süre görüşen Vali Cirit ile Vali Yazıcı, daha sonra toplantıya katıldılar. Ziyarette, Vali Yazıcı, Artvin Valisi Cirit'e beyaz çay hediye etti. Vali Cirit'te günün anısına Rize Valisi Yazıcı'ya plaket takdim etti.

kackar-turizm-birligi-toplantisi-artvinde-yapildi3.jpg

kackar-turizm-birligi-toplantisi-artvinde-yapildi1.jpg

kackar-turizm-birligi-toplantisi-artvinde-yapildi4.jpg

Artvin Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Vali Yazıcı’nın yanı sıra Artvin Valisi Kemal Cirit,  Artvin İl Genel Meclisi Üyeleri Furkan Çakmak, Selman Güney, Hakkı Aytolan, Rize İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Aksu, Musa Büyük, Yusuf Arısoy, Rize İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gençarslan ile Yusufeli'nde otel işletmeciliği yapan Turizmci İlhan Hacıoğlu katıldı.

kackar-turizm-birligi-toplantisi-artvinde-yapildi8.jpg

Toplantının açılışında konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit, turizmde Rize ve Artvin kardeşliğini vurgulayarak, kurulan turizm birliğinin amacının iki ilin turizm potansiyelini birlikte değerlendirmek olduğunu söyledi.

kackar-turizm-birligi-toplantisi-artvinde-yapildi5.jpg

Kaçkar Turizm Birliği'nin bir bölgesel turizm anlayışının uygulamaya geçirildiği teşekkül olduğunu ifade eden Vali Cirit; “Bugün bir birlikteliği yaşamaktayız. Tek başına her il mutlaka turistik anlamda, turizm anlamında geleceğe dönük çeşitli organizasyonlar yapıyordur. Diğer illerimiz yapıyor, valilerimiz yapıyor, belediye başkanlarımız yapıyor. Seçilmişler atanmışlar birlikte çalışıyor ama bu birliğin farkı, iki tane ilin turizm potansiyelini birlikte paylaşalım diye ortaya koyduğu bir şeydir. Dolayısıyla bu birliktelikten büyük bir memnuniyet duyduğumu öncelikle ifade etmem lazım. Artvin ve Rize, kardeşliğini bu birlik yoluyla da pekiştirmektedir. Aslında aynı sınırı paylaşan komşu ülke ile aynı sınırı paylaşan iki il gibiyiz. Sebebi de Artvin bir sınır kenti fakat aynı anda buradan çıkarsak Rize bizden önce sınıra ulaşabilir. Bunu da bilmekteyiz. Dolayısıyla bölgede bir tatil anlayışının yerleşmesine katkı sunacaksak, birlikte hareket ederek bu katkıyı sunabileceğimizi ben özellikle belirtmek istiyorum. Meclis toplantımızı sayın valimizin başkanlığında yapacağız. Sizleri Artvin'de misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

kackar-turizm-birligi-toplantisi-artvinde-yapildi6.jpg

Toplantının başkanlığını yapan Rize Valisi Ersin Yazıcı, Artvin'de kendilerini ağırlayan Artvin Valisi Kemal Cirit'e teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Bu toplantı gelenekselleştirilmiş, çok hoş olmuş. Birlik meclisinin ilk toplantısını burada yapıyoruz. Ben Rize'de 1 yılımı henüz tamamlamadım ama Artvin'e misafir olmaktan mutluyuz, teşekkür ediyoruz. Malum Kaçkar Turizm Birliği iki ilin oluşturduğu ve özellikle turizmle ilgili çalışmaları birlikte yürüttüğü bir birlik. Bu birlikle turizm faaliyetlerinde bulunarak organizasyonlara katılıyoruz. Turizmle ilgili hizmetleri bu birliğimiz aracılığıyla yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

kackar-turizm-birligi-toplantisi-artvinde-yapildi7.20150414232931.jpg

Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantının sonunda katılımcılara Kaçkar Turizm Birliği'nin katkılarıyla Artvin Valiliği tarafından yaptırılan 3 boyutlu tanıtım film seti hediye edildi.

Toplantının sona ermesinin ardından Artvin Valisi Kemal Cirit,  Rize Valisi Ersin Yazıcı ve beraberindeki heyete Kafkasör Yaylası'nda bulunan İl Özel İdaresi Tesisleri'nde öğle yemeği verdi.  Vali Ersin Yazıcı ve Artvin Valisi Kemal Cirit'i burada Artvin Vali Yardımcısı Hasan Ongu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Artvin İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Artvin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı ve bazı kurum amirleri karşıladı. Kafkasör'deki yemeğin ardından Vali Yazıcı Artvin'den ayrıldı.

kackar-turizm-birligi-toplantisi-artvinde-yapildi9.jpg

kackar-turizm-birligi-toplantisi-artvinde-yapildi2.jpg