2 Köy İlçe Olabilmek İçin Referanduma Gitti

2 Köy İlçe Olabilmek İçin Referanduma Gitti
Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne bağlı 1650 nüfuslu Habibfakı ve 965 nüfuslu Sırbaşmak köylerinin sakinleri, 2 bin 300 nüfuslu Göl Beldesi'ne bağlanarak ilçe olmak için referanduma gitti.

Vezirköprü İlçesi'nde bugün iki köy ilçe olabilmek için seçime gitti. İlçeye 28 kilometre uzaklıktaki Habipfakı ile 34 kilometre uzaklıktaki Sırbaşmak köylerinin sakinleri, belediye hizmetlerinden daha fazla yararlanabilmek için 2 bin 300 nüfuslu Göl Beldesi'ne bağlanıp, ardından ilçe olabilmek için referanduma gitti.

Sandık başına giden köylülere Göl Beldesi'nin AK Parti'li Belediye Başkanı Ahmet Avcı da destek verdi. Başkan Avcı, köylüleri ziyaret ederek, Habibfakı ve Sırbaşmak köylülerinin kendilerine katılmasıyla birlikte ilçe olmak için güçleneceklerini yetkililerin ve milletvekillerinin de bu konudaki çalışmalara destek vereceğine inandıklarını belirtti.

Başkan Avcı, "İlçe olarak bölge halkına en güzel hizmetleri vermemizin önü açılacak. Bir yerleşim biriminin belediyeden yatırım alabilmesi için en yakın belediyeye geçmesi lazım. Habibfakı ve Sırbaşmak köyü bizim Göl Beldesine çok yakın. Habipfakı 2 kilometre, Sırbaşmak ise 3 kilometre uzaklıkta. Bu iki köyde bize geçerse daha kaliteli ve etkin hizmet alacağına inanıyoruz" dedi.

Valilik'ten izin alınarak yapılan referandumda Habipfakı Köyü'nden 940, Sırbaşmak Köyü'nden de 543 seçmen sandık başına gitti. Sonuçlar Valiliğe gönderilecek. Valilikte çıkan sonucu İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'ne gönderecek.