2 Projedeki Son Durumu Karal Açıkladı

2 Projedeki Son Durumu Karal Açıkladı
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Güney Çevre Yolu ve Salarha Tünelindeki çalışmaları yerinde inceledi, çalışmaların son durumları hakkında bilgi verdi.

Beraberindeki il başkan yardımcıları, Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ve Karayolları Rize İl Şube Şefi Ercan Çiçek’le birlikte Rize’deki karayolları yatırımlarından güney çevre yolu ve Salarha tünelini yerinde inceleyerek çalışmaları yakından takip eden Karal, bölge müdürü ve ilgili müteahhit firma yetkililerinden çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı.

İlk olarak güney çevre yoluna giderek buradaki asfaltlama çalışmalarını inceleyen Karal, daha sonra ise Salarha tünelinin Dörtyol çıkışına giderek çalışmaları yakından takip etti.

Karal, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, Güney çevre yolunun hastane kavşağı ile ilahiyat fakültesi arasında kalan 3.5 km’lik alanının asfaltlama çalışmalarının bittiğini, tretuvar çalışmalarının ise devam ettiğini ifade etti. Pehlivantaşı ile Atmeydanı Mahallesi arasındaki 2.5 km’lik alanın da asfaltlama çalışmalarının bu yıl sonuna kadar biteceğini söyledi.

Karal,  Salarha tünelinin çıkışı olan Dörtyol’daki çalışmalarla ilgili ise tünelin çıkışındaki alan sıyırma çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini kaydetti.  Salarha tünelinin Rize’den girişi konumundaki dalyan mevkiinde de kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini, kamulaştırmanın tamamlanmasıyla birlikte buradaki çalışmalarında başlayacağını ifade etti.

Karal, Rize’yi sıkışık yapısından kurtararak arka taraflara açacak bu iki projenin önemine değinerek, “Rize’miz artık dağla deniz arasına sıkışmış durumda Rize’yi bu sıkışık yapısından kurtararak arka taraflara açacak bu iki önemli projemizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bugünde karayolları bölge müdürümüz ve ilgili arkadaşlarımızla birlikte çalışmaları bizzat yerinde inceledik. Her iki projemizin de çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.”  dedi

Karal, ayrıca kaba inşaatı tamamlanan ve iç temizlik işlemlerinin başladığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binasının 1 Nisan tarihinde hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

hasan-karal’dan-guney-cevre-yolu-ve-salarha-tunelinde-inceleme-1.jpg