2. Rize Sempozyumu’nda Turizm Konusu Ele Alındı

2. Rize Sempozyumu’nda Turizm Konusu Ele Alındı
"2. Rize Sempozyumu” İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde 04-06 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi

Rize Valiliği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından düzenlenip; Rize Belediyesi, Çaykur, Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile Rize Ticaret Borsası tarafından desteklenen turizm konusunun ele alındığı “2. Rize Sempozyumu” İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde 04-06 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi

Sempozyum; Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar ve Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın açılış konuşmaları ile başladı. Turizmin bölgemizin en önemli değerlerinden biri olduğu ifade edilerek bu sektörün bölgemizde hızla yükselmesi ve gelişmesi noktasında tüm kurum ve kuruluşların ele ele vererek çalıştığı belirtildi.

Protokol konuşmalarının ardından açılış paneli yapıldı. Ardından farklı başlıklar altındaki oturumlar gerçekleştirildi. Bilimsel ayağı iki gün süren ve 15 üniversiteden çeşitli unvanlara sahip 86 araştırmacının katılarak bildirilerini sunduğu sempozyumda, alternatif turizm, çevre ve sürdürülebilirlik, ekonomi, gastronomi, pazarlama, yönetim ve genel turizm konuları ele alındı.

Sempozyumun son günü ise katılımcılara, ilimizin önemli turistik destinasyonlarının tanıtılacağı bir gezi programı planlandı. Gezi programında Rize bezi dokuma tezgahı ziyareti, Ayder turizm Merkezi ziyareti, Zilkale ziyareti ve taş köprü ziyaretleri yapılarak katılımcılara zipline deneyimi gerçekleştirme fırsatı sunuldu.

2.-rize-sempozyumu.jpg