2. Rize Turizm Sempozyumu Başladı

2. Rize Turizm Sempozyumu Başladı
2. Rize Turizm Sempozyumunun açılışı bugün İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Rize’nin sahip olduğu halk kültürü ürünleri, folklorik özellikleri, doğası, iz bırakan sanatçıları, yetiştirdiği şahsiyetleri ve devlet adamları, tarihi ve turizm imkânlarının ele alınacağı ve ilki 2006 yılında gerçekleştirilen II. Rize Turizm Sempozyumunun açılışı bugün İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Rize Valiliği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesince organize edilen, Rize Belediye Başkanlığı, Çay-Kur, Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile Rize Ticaret Borsası tarafından desteklenen sempozyum 06 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek.

86 araştırma görevlisinin katılacağı sempozyumun açılışına Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar, Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erol Mehmet Yarar ve çok sayıda davetli katıldı.

2.-rize-turizm-sempozyumu-basladi-(1).jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Karaman’ın açılış konuşmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap ve Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’da birer konuşma yaptı.

Rize Milletvekili Bak, yaptığı konuşmada Rize’nin gelişmesinde iki unsurun çok etkili olduğunu, bunlardan birinin organik tarım olduğunu bir değerinin de turizm olduğunu ifade ederek, bu konuda gerekli altyapı çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Sempozyumun açılışında Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı konuşmada toplumların kaderinin coğrafyaların belirlediğini ve Rize’nin coğrafyasının da binbir güzelliği içinde barındırdığına vurgu yaparak; “Günümüzde toplumlar ve Dünya birbirine benziyor. Dünya’da herhangi bir şehre gittiğinizde farkı bir yere geldiğinizi hissedemiyorsunuz. İki farklı kültür olmasına rağmen Pekin’in Paris’ten bir farkı yok. Oysa turizm ne demek? Farklılıkları aramak ve yaşamak demek. Bu anlamda Karadeniz ve Rize dünyada hiçbir yere benzemiyor. Farkındalıklarımız var, sıcak kanlı insanlarımız, derelerimiz, yaylalarımız, Kaçkar Dağlarımız var. Dünyaca ünlü Davos’un benzeri var ama Rize’nin bir eşi, bir benzeri yok” dedi.

2.-rize-turizm-sempozyumu-basladi-(2).jpg

Rize’nin sahip olduğu bu farkındalıkları ekonomiye ve turizme yansıtılması için büyük çapta altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Bektaş, “Rize, turizmde hak ettiği yeri alabilmesi için büyük çapta altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Rize-Artvin Havalimanı ihale aşamasına geldi. Karadeniz Sahil Yolu ulaşım konusunda bölgeye çok şey kattı. Yeşil Yol sayesinde Samsun’dan Artvin’e yeşil bir güzergah oluşturuyoruz. 2500 rakımdan yaylalarımızı bir birine bağlıyoruz. Kış turizmi konusunda sahip olduğumuz değerleri de artık dünyaya pazarlamamız gerek. Bu yatırımlar bölge turizmini çok farklı yerlere getirecektir” şeklinde konuştu.

2.-rize-turizm-sempozyumu-basladi-(3).jpg

Vali Bektaş, turistlerin gittiği her yerde belli standartları istediğini, bu standartların sağlanmadığı sürece turizmde gerekli ivmenin yakalanamayacağına vurgu yaparak; “ Gelen turisti memnun ve mutlu bir şekilde göndermeliyiz. Yani işin ince işçilik yönünü de başarmalıyız. Bu anlamda hem kalifiye eleman yetiştirmeliyiz hem de sahip olduğumuz  doğamızın orijinal haline sadık kalarak, hiç bozmadan turistlerin istediği hizmet kalitesini onlara sunmalıyız” dedi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, konuşmasının son bölümünde turizm kavramının içinin doldurulması konusunda üzerimize düşen görevleri yerine getireceklerini ifade ederek, üç gün sürecek olan sempozyuma katkı sağlayan herkese teşekkür etti. 

2.-rize-turizm-sempozyumu-basladi-(4).jpg