2 Türk takımı Avrupa'dan men edilebilir!

2 Türk takımı Avrupa'dan men edilebilir!
2 Türk takımının Avrupa'dan men edilmesi gündemde...

UEFA'nın yönetmeliğinde bulunan Finansal Fair-Play uygulaması, Türk futbolunda şok etkisi yaratabilir...

Türk futbolunun üzerinde kara bulutlar dolaşmaya devam ediyor. Süper Lig'in iki önemli takımına Finansal Fair-Play kuralına uymadıkları gerekçesiyle Avrupa'dan men cezası gelebileceği konuşuluyor.
 
Galatasaray'a men cezası gelebilir
 

Galatasaray'ın geçtiğimiz gün vergi borcu sebebiyle uzlaşmaya çağırılmasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. İddialara göre Sarı-kırmızılı takım Finansal Fair-Play'e uymadığı gerekçesiyle Avrupa'dan men cezası alabilir. Chelsea'ye transfer yasağı getiren bu kural, son günlerde ekonomisi çok bozulduğu iddia edilen Galatasaray'ı da etkiledi.
 
Sarı-kırmızılı takım, UEFA müfettişlerinin kulüp evraklarını incelediğini ve teşekkür ederek İstanbul'dan ayrıldıklarını resmi siteden açıklamıştı. Bugün ortaya çıkan gelişmeler ise konunun aksini işaret eti. Camianın güçlü ismi Hayri Kozak'ın da bugün yaptığı açıklamalar, Galatasaray'ın ekonomik yapısında ciddi sıkıntılar olabileceği izlenimini uyandırdı.

Takımlara ciddi yaptırımlar uygulanabilir
 
Trabzonspor'un da aynı problemleri yaşadığı, Bordo-mavili takımında risk altında olduğu ifade edildi. Finansal Fair-Play'e uyulmaması halinde takımları ciddi yaptırımlar bekliyor. Galatasaray'ın iki, Trabzonspor'un ise bir yıl Avrupa Kupalarına gidememe riski taşıdığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Spor kamuoyu konu hakkında iki kulüpten açıklama beklerken süreç ile ilgili noktayı da merak ediyor.
 
UEFA'nın çok büyük önem verdiği Finansal Fair-Play, uygulamaya konduğu an birçok takımın kupalardan men edilmesi gündeme gelmişti. Dolar milyarderi başkanların ve geçici yönetimlerin önünü kesmek için yapılan bu açılım Türk futboluna da sıçradı. (eurosport)