2 Yılda 5 Milyon Solucan Yetiştirdiler

2 Yılda 5 Milyon Solucan Yetiştirdiler
Rize’de solucan gübresi üretimine başlayıp 2 yılda 5 milyon solucan yetiştiren girişimci gençler elde ettikleri solucanları çiftçilere satarak işlerini daha da büyütmeyi planlıyor.

Rize’nin Salarha Beldesi Yolveren köyü'nde 2 genç girişimci Emre Kurtulmuş ve arkadaşı Hızır Karali, 400 bin solucan ile başladıkları solucan gübresi üretiminde 2 yılda 5 milyon solucan yetiştirirken elde ettiği gübrelerin kilosunu 3 liradan satışa sundu.

Ürettikleri Kırmızı Kaliforniya Solucanının uygun şartlarda 1 yılda 16 kat arttığını belirten genç girişimciler, ilk aşamada 400 bin solucan ile aylık ortalama 700 kg gübre üretirken 2 yıl sonunda ise 5 milyon solucan ile ortalama aylık 4 ton gübre üretimi gerçekleştiriyorlar. Gübre üretiminde de ortam ısısının önemli bir yere sahip olduğunu belirten girişimciler, yaz aylarında aylık üretimin 6- 7 tona ulaşacağını ifade ettiler.

rize-salarhanin-yolveren-koyunde---solucan-gubresi-uretimi-(5).jpgrize-salarhanin-yolveren-koyunde---solucan-gubresi-uretimi-(7).jpgrize-salarhanin-yolveren-koyunde---solucan-gubresi-uretimi-(4).jpgrize-salarhanin-yolveren-koyunde---solucan-gubresi-uretimi-(2).jpgrize-salarhanin-yolveren-koyunde---solucan-gubresi-uretimi-(3).jpgrize-salarhanin-yolveren-koyunde---solucan-gubresi-uretimi-(9).jpgrize-salarhanin-yolveren-koyunde---solucan-gubresi-uretimi-(6).jpg