20 Dakikada 20 Bin Tl’lik Soygun

20 Dakikada 20 Bin Tl’lik Soygun
İstanbul Sultanbeyli'de bir kuruyemiş dükkanına giren hırsızlar, 20 dakika içinde 20 bin liralık malzeme çaldı.

İstanbul Sultanbeyli'de bir kuruyemiş dükkanına giren hırsızlar, 20 dakika içinde 20 bin liralık malzeme çaldı. Soygunun bütün detayları ile güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Olay, Pınarbaşı Sokak'ta bulunan kuruyemiş dükkânında dün sabah saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Kuruyemişçiye gelen 4 kişilik hırsız çetesi, yaklaşık 15 dakika dükkana girmek için uğraştı. Hırsızlar, daha sonra 5 dakikada içinde kuruyemişleri ve sigaraları çalarak kayıplara karıştı. Çalınan malzemelerin değerinin yaklaşık 20 bin lira değerinde olduğu belirtildi.

Soygun anı kamerada

Yaşanan soygun güvenlik kameralarına da yansıdı. Siyah bir minibüsle saat 05.03'te olay yerine gelen hırsızlar, kısa süre dükkana nasıl gireceklerini inceledi. Daha sonra camların kenarlarını tornavida ve levye yardımıyla çıkardılar. Ardından camı devirerek içeri girmeyi başaran hırsızlar, ellerine geçirdikleri çerezleri minibüse doldurmaya başladı. Hırsızlardan biri para kasasını açtı; ancak para bulamayınca yan taraftaki sigaralara yöneldi. Sigaraları da bir kasaya doldurarak çalan hırsızlar, 05.19'da dükkandan ayrıldı.

Dükkan sahibi Feyzi Kılıçaslan, "Sabah komşular aradı. Dükkan soyulmuş, camları kırmışlar. Buralar ürünle doluydu. Yaklaşık 20 bin liralık çerezi götürmüşler." dedi.

Bir başka esnaf Cihan Şit ise sabaha karşı bir ses duyduğunu anlatarak, "Bir ses geldi. Sonra bunları fark ettim. Dört kişiydiler. Hepsi maskeliydi. Beni görünce kaçtılar" ifadelerini kullandı.

İş yeri çalışanı Bilal Dağlı ise "Sabaha karşı patron arayınca geldim. Geldiğimde cam dağılmıştı. Köşelerinden kesilmiş. Yüzleri maskeli 4 şahıs camı iterek deviriyorlar, içeri giriyorlar, 20 bin liralık malzemeli arabaya doldurup götürüyorlar. Tezgahtaki sigarayı da alıyor. İçerideki malzemelerin hepsini dağıtmışlar."

Polis, hırsızları yakalanması için güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

(İzzet Aydın/İHA)

Kaynak:IHA