20 Yıllık Yol Tekrar Açılıyor

20 Yıllık Yol Tekrar Açılıyor
Rize'de Müftü Mahallesi yirmi yıl önce aktif olarak faaliyet gösteren fakat bakım onarımı yapılmadığı için kapanan yolun tekrar kullanıma açılması için harekete geçildi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap esnaf ve mahalle sakinleriyle yapmış olduğu toplantılarda sorunları dinliyor ve ciddi manada olan sorunların biran önce çözüme kavuşturulması yolunda gerekli talimatları veriyor. Rize'nin Müftü mahallesinde mahalle sakinleri ile kahvaltıda bir araya gelen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

22.20140619182023.jpg

Kahvaltılı toplantıda mahallelerinde olan eksiklikleri Başkan Kasap ve ekibiyle paylaşan Müftü Mahallesi sakinleri  yirmi yıl önce aktif olarak faaliyet gösteren fakat bakım onarımı yapılmadığı için kapanan yolun tekrar kullanıma açılmasını talep ettiler. Geçmiş yıllarda şahin tepesine ulaşımda en kısa ve yokuşu olmayan yol olarak bilinen dere yolunun  şuan kullanılmaz halde olmasından şikayetçi olan vatandaşlar aynı zamanda bu yolun Müftü Mahallesinden başlayıp Lahana ve Mendil bölgesine hizmet ettiğini dile getirdiler.

001.20140619181322.jpg

Vatandaşların talebi üzerine ekibiyle beraber söz konusu yol güzergahında incelemeler yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, çalışma arkadaşlarıyla ve mahalle sakinleriyle istişare yaparak gereken çalışmanın yapılabilmesi için ilgili birimlerin harekete geçeceğini söyledi.

00.20140619181401.jpg

Mahalle sakinlerinin bir diğer talebi ise dere boyunda tıkalı olan mevcut menfezlerin açılması ve olası su taşkınlarından mağdur olmamaları konusunda çalışma başlatılması oldu.

21.20140619182044.jpg

Müftü Mahallesi Muhtarı Abdullah Şentürk ve mahalle sakinleri ile beraber incelemelerini mahalle içerisinde sürdüren Başkan Kasap açıklamasında; "Mahalle sakinlerimiz ve esnafımızla fırsat buldukça toplantılar yaparak bir araya geliyoruz. Bu gibi toplantılar sorunları birinci ağızdan dinlememize olanak sağlıyor ve çözüme ulaşmada daha etkili sonuçlar almamızı sağlıyor. Seçim süresi içerisinde de tespit etmiş olduğumuz sıkıntıların giderilmesi aşamasında ekip arkadaşlarımızla beraber çalışmalarımız devam ediyor. Mahallelerimizde bulunan sıkıntıları  tespit ederek çalışmalarımızı o bölgelerde sürdürüyoruz. Tabi ki bir anda tüm sorunlar ortadan kaldırılamaz fakat bir yandan projelerimizi takip ederken diğer yandan da tespit etmiş olduğumuz sorunlar arasında öncelik sırasına göre Rize Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Yapacak daha çok işimizin olduğu bilinci içerisinde, bu gibi toplantılarımız devam edecek ve güzel bir Rize için Rize Belediyesi olarak uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

p.20140619181903.jpg