2014-2019 Dönemi Rize İl Genel Meclisinin Son Toplantısı Yapıldı

2014-2019 Dönemi Rize İl Genel Meclisinin Son Toplantısı Yapıldı
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, 2019 Yerel Yönetimler seçimleriyle görev süreleri sona erecek olan 2014 – 2019 dönemi Rize İl Genel Meclisinin son toplantısına katıldı.

Meclis Başkanı Mehmet Kazancı başkalığında yapılan 2014 – 2019 Dönemi İl Genel Meclisinin son toplantısına, İl Genel Meclisi Üyelerinin yanı sıra AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Murat Saadettin Türüt ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Topçu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı ile İl Özel İdaresinin tüm birim müdürleri de yer aldı.

Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, gündemdeki maddelerin karara bağlanmasının ardından yaptığı konuşmada siyasetin ve hizmetin bir bayrak yarışı olduğunu belirterek “gerek bürokrasi gerekse siyasi hayatımda her zaman bu düsturla hareket ettim. Meclis Başkanlığı yaptığım süreç içerisinde Siyaset, Kamu Kurumları, vatandaşlarımız ve muhtarlarımızla her daim iç içe olup, uyumlu bir çalışma sürdürdük. Meclis olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreterlerimiz, Birim Müdürlerimiz, memur, işçi ve İşkur’dan geçici çalışan işçi personelimizle oluşturduğumuz birlik ve beraberlik ruhuyla ilimize önemli hizmetler kazandırdığımız kanaatindeyim. Görev süremiz boyunca bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlarımıza, İl Başkanlarımıza, Milletvekillerimize, Valilerimize, Kaymakamlarımıza, teşkilat mensuplarımıza, İl Özel İdaremizin Genel Sekreterleri ve Amirlerine, Kamu Kurumlarımızın Amirlerine ve tüm İl Genel Meclisi Üyelerimize teşekkürü bir borç biliyorum. İcra ettiğimiz 2014 – 2019 dönemi son İl Genel Meclisi Toplantımıza iştirak edip, bizleri onure eden AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcımız ve Rize Milletvekilimiz Muhammed Avcı’ya teşekkür ediyorum. Görev süremiz içerisinde yaptığımız hizmetler çerçevesinde istemeden de olsa kırdığımız veya incittiğimiz arkadaşlarımız olabilir. Herkesin haklarını helal etmesini istiyor, varsa bende hakkımı helal ediyorum. Göreve gelecek yeni Meclis Başkanımızı, Meclis Üyelerimizi ve siyasette farklı alanlarda ilerleyecek arkadaşlarımızı şimdiden tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.” dedi.

2014--2019-donemi-il-genel-meclisinin-son-toplantisi-yapildi-(9).jpg

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, 2014 – 2019 dönemi İl Genel Meclisi olarak ilk toplantılarını Necati Yıldırım başkanlığında yaptıklarını ve daha dün gibi olduğunu ifade ederek “ilk toplantımızdaki seçimle meclis başkanı olmuştum ve üzerinden beş yıl geçti. Bugün bu meclis son toplantısını yapıyor. Benim için de duygusal bir durum. Milletin verdiği yetki sonucunda millete hizmetkar olmaya geldik düşüncesiyle bir beş yıl burada nihayete eriyor. Burada sadece AK Partili arkadaşlarla değil CHP’li arkadaşlarla ve bürokratlarımızla güzel bir ortam kurduk. Bu anlamda Rize’ye hizmet etme noktasında herkesin fedakarlık ortaya koyduğu, siyasi görüş ve ideolojilerden ziyade millete hizmetkar olmayı bir yol haritası seçen meclis üyesi arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Siyasi hayatının en keyifli bölümlerinden birini İl Genel Meclisinde geçirdiğini kaydeden Avcı, “Bu meclisin huzuru ve kokusu insanı gerçekten etkiliyor. Kısa bir süre olmasına rağmen güzel ve huzurlu bir dönem geçirdik. Bizden sonra da Meclis Başkanımız Mehmet Kazancı başta olmak üzere bütün meclis bir feraset ortaya koyarak bugüne geldik. İlk bütçemizi 44 Milyon TL’ye yapmışken, bu yılki bütçemiz 92,5 Milyon TL olmuş. Bunun yanında merkezi hükümet tarafından İl Özel İdaresi üzerinden yapılan yatırımları da hesaba katarsak yaklaşık 300 Milyon TL’ye varan bir yatırım yapılmış. Bu yatırımlara zerre nispetinde katkısı olan herkese müteşekkir olduğumu ifade etmek isterim. Bu meclis, önemli yatırımları ilimize kazandıran ve önemli aktörleri içerisinden çıkaran zengin bir meclis. Ben de bu meclisten çıkmış birisi olarak şuan kutsal mecliste görev yapmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Bu duygularla önümüzdeki dönemde yeniden bu meclise aday olan arkadaşlarımıza, yollarına belediye başkan adaylığı veya belediye meclisinde devam edecek arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Ara veren veya hizmetimi tamamladım diyen arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Parti ayırt etmeden Milletvekili olarak değil, bir arkadaşınız veya dostunuz olarak her zaman sizlerin yanında olacağımı bilmenizi isterim” şeklinde konuştu.

2014--2019-donemi-il-genel-meclisinin-son-toplantisi-yapildi-(10).jpg

Konuşmaların ardından 2014-2019 Dönemi içerisinde sekiz ay Meclis Başkanlığı görevini sürdüren Avcı’ya, İl Genel Meclisi çalışmalarına verdiği desteklerden dolayı Başkan Kazancı tarafından meclis adına işlemeli cam vazo hediye edildi. Ayrıca, İl Genel Meclisi Başkanlığı adına Meclis Üyelerine sürdürdükleri azimli ve başarılı çalışmalardan ötürü plaket taktim edildi. Meclis Üyeleri, plaketlerini AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı’nın elinden aldı.

Rize Valisi Kemal Çeber, toplantının ardından 2014 – 2019 Dönemi Meclis Başkanı ve Meclis Üyelerinin onuruna veda yemeği verdi. Başkan Kazancı da, veda yemeği ve meclise verdiği desteklerinden ötürü Vali Çeber’e meclis adına teşekkür ederek, yeni oluşacak meclisle birlikte çalışmalarında başarılar diledi.

2014--2019-donemi-il-genel-meclisinin-son-toplantisi-yapildi-(5).jpg2014--2019-donemi-il-genel-meclisinin-son-toplantisi-yapildi-(6).jpg2014--2019-donemi-il-genel-meclisinin-son-toplantisi-yapildi-(7).jpg2014--2019-donemi-il-genel-meclisinin-son-toplantisi-yapildi-(11).jpg2014--2019-donemi-il-genel-meclisinin-son-toplantisi-yapildi-(12).jpg2014--2019-donemi-il-genel-meclisinin-son-toplantisi-yapildi-(13).jpg2014--2019-donemi-il-genel-meclisinin-son-toplantisi-yapildi-(14).jpg2014--2019-donemi-il-genel-meclisinin-son-toplantisi-yapildi-(1).jpg2014--2019-donemi-il-genel-meclisinin-son-toplantisi-yapildi-(3).jpg2014--2019-donemi-il-genel-meclisinin-son-toplantisi-yapildi-(4).jpg2014--2019-donemi-il-genel-meclisinin-son-toplantisi-yapildi-(2).jpg