2014 Seçimlerine Büyükşehir Ayarı!

2014 Seçimlerine Büyükşehir Ayarı!
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2014 seçimlerinde ilk kez uygulanması düşünülen, büyükşehirlerle ilgili düzenleme hakkında bilgi verdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Türkiye'nin 2014 seçimlerinde büyükşehir belediyelerini oluştururken farklı bir seçimin ilk kez yapılacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türkiye'nin 2014 seçimlerinde büyükşehir belediyelerini oluştururken sadece il merkezlerindeki büyükşehir yapılanmasını ve yönetimini seçmek yerine o ilin tamamını büyükşehirin hizmet alanı olarak kabul eden bir anlayışla ilk seçimini yapacağını belirtti.

Şahin, Bursa'da bir otelde düzenlenen Marmara Belediyeler Birliği 2012 yılı 1. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''İstanbul ve Kocaeli dışında 14 büyükşehir ve yeni oluşacakların tamamında, farklı bir seçimi ilk kez yapacağız. Farklı hizmet anlayışıyla Türkiye'yi halkımızı tanıştırmış olacağız'' dedi.

Bakan Şahin, ''Bir tarafta 50 bin nüfuslu bir mahalle ve onun muhtarı, bir tarafta 50 nüfuslu bir başka mahalle ve onun muhtarı, aynı kanun, aynı düzen, aynı pozisyon aynı yetki ve bu ölçek sorunu hepimizin ortak sorunudur diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.