2023 Hedefine Giden Yolda Rize...

2023 Hedefine Giden Yolda Rize...
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, 2023 hedefine giden yolda Rize olarak kararlı ve sağlam adımlarla yer almak istediklerini söyledi.

Vali Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ile birlikte Rize Kalesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Hacımüftüoğlu, 1. Rize Sempozyumu'nun 2006 yılında gerçekleştirildiğini anımsatarak, ''Sempozyum sonrası Rize'nin hedeflerini ve çözüm önerilerini değerlendirerek, uzun bir çalışma yürüttük. Çalışmaların ardından bir çok alanda önemli adımlar attık. 1. Rize Sempozyumu çok önemli yol haritası oldu'' dedi.

1.20120406142756.jpg

2. Rize Sempozyumu'nun 2013 Nisan ayında yapılması için çalışmalara başladıklarını ifade eden Hacımüftüoğlu, ''Düzenleyeceğimiz bilimsel etkinliklerle ilin temel dinamiklerini harekete geçirmeyi hedefliyoruz. 2023 hedefine giden yolda Rize olarak kararlı ve sağlam adımlarla yer almak istiyoruz'' diye konuştu.

Hacımüftüoğlu, Rize'nin yaşanabilir nitelikli bir kent olmasının birinci hedefleri arasında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: ''İktisadi hayat, sanayi, tarım, turizm, arkeoloji, çevre, dil ve edebiyat konularında önemli çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Genel kabul görecek bir Rize vizyonu için çabalıyoruz. Kentlilik bilincinin oluşmasına yardımcı olacağını düşündüğümüz etkinlik süresince Türkiye'nin dört bir yanından katılacak akademisyenler ile Rize'ye ait değerleri belirleyecek, sorunları tespit edecek ve çözüm stratejileri geliştirmek için beyin fırtınası gerçekleştireceğiz.''

Hacımüftüoğlu, sempozyumun bilimsel ayağını üniversitenin organize edeceğini belirtti.

2.20120406151412.jpg