20'si Rize Olmak Üzere 1534 İnfaz Koruma Memuru Öğrencisi Alınacak

20'si Rize Olmak Üzere 1534 İnfaz Koruma Memuru Öğrencisi Alınacak
20 ‘si Rize için olmak üzere toplam 1534 infaz ve koruma memurluğu öğrencisi alımı yapılacak. Başvurular bugün başladı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 26 Temmuz 2015’de infaz ve koruma memuru öğrencisi almak için ilan açmıştı. Adalet Bakanlığı ise Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatı’nın 1534 infaz ve koruma memuru alacağını duyurmuştu. Bu kapsam doğrultusunda başvurular bugün itibariyle alınmaya başlandı. Son başvuru tarihi ise 14 Ağustos 2015.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Başvurular ilan metninde yer aldığı gibi Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıklarına yapılacak. Başkanlıklara gidemeyen adaylar ise kendi şehirlerindeki Cumhuriyet Başsavcılıklarına da başvurabilecek.Başvurular 06 Ağustos 2015 günü başlayıp, 14 Ağustos 2015 günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Başvurularda lisans mezunlarının 2014-KPSSP3, önlisans mezunlarının 2014-KPSSP93, ortaöğretim mezunlarının 2014-KPSSP94 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olması şartı aranıyor.

Boy ve kilo şartı bulunuyor. Başvuruda bulunacak adayların erkekler için 1.70 ve kadınlar için 1.60’tan kısa olamaması şartı aranıyor. Ayrıca kilonun, boy uzunluğunun santimetre bazında son iki rakamından farkı 13’ten fazla, 17’den az olmaması şartı da bulunmakta. Yani 1.70 boyundaki bir aday en az 53 kilo en fazla 83 kilo olabilir. Boy ve kilo ölçüm tarihleri ise 27-28 Ağustos.

Boy ve kilo ölçümüne katılamayan adayların mazereti kabul edilmeyecek ve sözlü sınav ve mülakata katılamayacaklardır.

Sözlü sınavlara, kadro sayısının 5 katı aday alınacaktır. Dolayısıyla 10 kişilik bir kadro için 50 aday bulundurulacak.

Kazanan adaylar ise 5 ay eğitim görecekler ve bu süre zarfında kendilerine 269,44 TL harçlık verilecek, kendilerine öğretilen konularda yazılı, sözlü ve/veya uygulamalı sınava alınacaklar.Başarısız olan öğrencilerin eğitim merkezi ile ilişiği kesilecektir.

HER ADAY SADECE BİR ADALET KOMİSYONUNA BAŞVURABİLİR. BİRDEN FAZLA BAŞVURU YAPANIN, BAŞVURUARI GEÇERSİZ SAYILACAK

Sınav ilanında yer alan açıklama şu şekildedir:

"Adaylar infaz ve koruma memurluğu öğrenciliği için sözlü sınav ve mülakatı yapacak komisyonlardan sadece birini tercih etmek suretiyle başvuruda bulunabileceklerdir. Birden fazla komisyona başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi öğrenciliğe kabul edilmeyeceklerdir.

Adaylar farklı unvanlara ilişkin personel alımına yönelik ilanda aranan şartları taşımaları halinde; ayrı ayrı bu unvanlar için de aynı veya farklı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuru yapabileceklerdir."

Başvurularda gerekli belgeler neler?

- EK-2 Başvuru formu,

-Öğrenim belgesinin fotokopisi,

-Merkezi sınav (KPSS) sonuç belgesinin fotokopisi,

-Son altı ay içinde çekilmiş iki adet vesikalık fotoğraf.

1534-infaz-koruma-memuru-ogrencisi-alinacak.jpg1534-infaz-koruma-memuru-ogrencisi-alinacak1.jpg1534-infaz-koruma-memuru-ogrencisi-alinacak2.jpg