24 Kasım Öğretmenler Günü, Rize'de Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Rize'de Kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü, Rize ve ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmen" unvanının verilişinin yıl dönümü olan 24 Kasım "Öğretmenler Günü" Rize ve ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Rize Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş tarafından çelenk konulmasıyla başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Rize Gençlik Merkezi'nde düzenlenen resmi törenle devam etti.

Törene, Vali Vekili Turan Yılmaz, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Kurum Amirleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

ogretmenler-gunu,-rize-ve-ilcelerinde-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(10).jpg

GEÇMİŞİN ÖĞRETİCİSİ, GELECEĞİN KURUCUSU

Hz. Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözüyle öğretmenliğin ne kadar yüce ve ulvi bir meslek olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, "Geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusu olan, insanın geçmişinde ve geleceğinde izi olan, hayatını öğrencilerine ve okuluna adamış değerli öğretmen arkadaşlarım; Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun!" dedi.

Vali Vekili Turan Yılmaz ise, ülkenin geleceği olan çocukları yarınlara hazırlayan öğretmenlerin bu en anlamlı günleri olan "Öğretmenler Gününü" kutladı.

AĞIR BİR SORUMLULUK

Öğretmenin üstlendiği görevi sadece tahta başında, sınıfın dört duvarıyla sınırlı olmadığını ifade eden Vali Vekili Turan Yılmaz,  "Bedeli hiçbir maddi karşılık ile ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakârlık mesleği olan öğretmenlik, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilirken, onlara verdiğimiz değeri yılda bir gün değil her gün hissettirmeliyiz" dedi.

YENİ BİR HEYECANLA

Konuşmasında öğretmenlerin bir ülkenin, bir halkın, en önemli işlev yerine getiren bireyleri olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Hepimiz hayata dair pek çok şeyi, bizi mesleğimize veya yaptığımız işe götüren birçok bilgiyi, dersi çok değerli öğretmenlerimizden aldık. Onlardan vefayı, sevgi, saygı, dostluğu, vatanın, özgürlüğün kıymetini öğrendik. Öğretmenler her gün sınıfa yeni bir heyecanla girerler. Sevinci de hüznü de öğrencilerimizle yaşarlar. Çocukları kendi çocukları olarak görmenin ötesinde Allah’ın bir emaneti olarak kabul eder" diye konuştu.

ogretmenler-gunu,-rize-ve-ilcelerinde-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(2).jpg

BU ESER SİZLERİN

Ekip çalışmasının önemine vurgu yapan Vali Vekili Turan Yılmaz, "Kısa adı RENK olan Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesine takım çalışması özlemiyle başladık. Sayın Valimizin öncülüğünde bu projeyi ortaya koyarken içimizdeki özlem buydu. Takım çalışması yapabilirsek, bir hedefe ortak kilitlenme sağlayabilirsek, sonuçta başarıyı elde edebiliriz diye düşünüyorduk; gerçekten de beklediğimizin üstünde bir başarı ortaya çıktı. Bu eseri meydana getiren sizlersiniz. Öğretmenlik fedakârlık mesleği ama sizler özel hayatınızdan birçok düşündüğünüz programlardan vazgeçerek günlük hayatınızda öğrencilerinize daha çok zaman ayırdınız ve sonuçta da bu başarıyı elde ettik " dedi.

EN İDEAL VE GÜZEL ÖRNEK

Projenin meyvelerini vermeye başladığını ifade eden Yılmaz, "Daha somut ifade edecek olursak Rize'miz eğitim sıralamasında 13 basamak yükseldi. TEOG sınavında il ortalamamız yüzde 7,98 artmıştır. YGS'den LYS'ye girmeye hak kazanan öğrenci oranımız yüzde 11,52 artmış, LYS'de yerleşen öğrenci oranımız da yüzde 11,56 oranında artmıştır. Yıl sonu verilerine göre il genelinde 30 bin 503 kitap dağıtımı gerçekleştirildi. Rize genelinde yaklaşık 57 bin 11 öğrenci toplamda 865 bin 745 adet kitap okudu. Kişi başına ortalama 12,18 kitap okuma oranı gerçekleşmiştir. Elde edilen bu başarı, Rize'de çok daha güzel sonuçlar alınabileceğinin en ideal ve güzel örneğidir. Bu projede görev alarak fedakârca çocuklarımızın başarısı için gayret eden, başta Sayın Valimiz adına saygıdeğer öğretmenlerimize teşekkür ediyorum ve bu çalışmamızın daha da genişleyerek, daha da büyüyerek gelişeceğine inancım tamdır" ifadelerini kullandı.

HATIRLATMAK İSTERİM

Kutsal öğretmenlik mesleğinin ölümsüz olduğuna vurgu yapan Vali Vekili Turan Yılmaz,  "Öğretmenlerimizin her anı tarihi bir görev, kutsal bir görevdir. Ben, bu noktada, şunu ifade etmek istiyorum ki, Valilik olarak tüm kadromuzla, tüm imkânlarımızla hizmetinizdeyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımız için yapılan çalışmalarda görev alan tüm öğretmen arkadaşlarımızla onur duyuyoruz. Yaptığınız fedakârlıkları, öğrencileri yetiştirmek için gösterdiğiniz gayretleri görüyor ve sizleri her zaman takdir ediyoruz. Siz öğretmenlerimizin, bizim için, tüm milletimiz için çok değerli olduğunuzu bir kere daha hatırlatmak isterim "dedi.

HİZMET ŞEREF BELGESİ

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları adaylıkları kalkan öğretmenlerin yemin töreni ile devam ederken, Öğretmenler Günü nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve plaketleri verildi.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Vekili Turan Yılmaz, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz tarafından verildi.

ogretmenler-gunu,-rize-ve-ilcelerinde-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(8).jpg

ogretmenler-gunu,-rize-ve-ilcelerinde-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(1).jpgogretmenler-gunu,-rize-ve-ilcelerinde-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(3).jpgogretmenler-gunu,-rize-ve-ilcelerinde-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(4).jpg

ogretmenler-gunu,-rize-ve-ilcelerinde-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(5).jpgogretmenler-gunu,-rize-ve-ilcelerinde-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(6).jpgogretmenler-gunu,-rize-ve-ilcelerinde-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(7).jpgogretmenler-gunu,-rize-ve-ilcelerinde-cesitli-etkinliklerle-kutlandi-(9).jpg