25 milyar lira ceza kesilecek

25 milyar lira ceza kesilecek
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, hükümet tarafından 2013 yılında vatandaşa muhtemel 25 milyar lira civarında ceza kesileceğini, hükümetin bütçe açığına karşı cezalarla, harç ve vergi zamlarıyla para toplayacağını söyledi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 2012'nin felaketler ve acılar yılı olduğunu ifade eden Şandır, “Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması dışında övüneceğimiz, sevineceğimiz olay yaşamadık. Başbakan da üniversitedeki olay karşısındaki üslubu ve meseleye yaklaşımıyla ağzımızın tadını kaçırdı” dedi.

Yeni yılda vatandaşları birçok alanda zamların beklediğini kaydeden Şandır, “AKP'nin 2013 bütçesi zam ve zulüm bütçesidir. Bütçe 2013'ü vatandaşa dar edecek. Vergi ve harçlara, trafik cezalarına zam gelecek. Yeni yılla birlikte birçok tüketim malına, önceden ilan edilmiş zamlar gelecek. Devletin vatandaştan aldığı cezalar, AKP Hükümeti döneminde bütçe geliri olarak resmileştirildi. Bütçede alınması muhtemel ceza miktarı 25 milyar lira olarak öngörülüyor. Hükümet, 2013'te bütçe açığına karşı cezalarla, harç ve vergi zamlarıyla para toplayacak'' dedi.

Cumhuriyet tarihinin üretim tesislerinin özelleştirme adı altında yabancılaştırıldığını ve halkın tasarruf gücünün azaldığını savunan Şandır, “Türkiye'nin kendi kaynaklarına ve emeğine dayalı gelecek kurma hayali ve umudu giderek kaybolmaktadır. Türk ekonomisi, yabancıların insafına terk edildi. Türkiye'nin iç birliğini kaybetmesi en kötü durumdur. Bölücülük AK Parti'nin himayesinde siyaset üzerinden Türkiye'yi tehdit eder hale gelmiştir. AKP iktidarının uyguladığı politikalarla, bin yıldır birlikte yaşadığımız, kanımız, terimiz birbirine karışmış Kürt soylu vatandaşlarımızla ayrı milletin mensuplarıymışız gibi ayrışma yaşıyoruz'' dedi.

Şandır, MHP'nin muhalefet görevini yerine getirmek için İçtüzüğün her imkanını kullandığını kaydeden Şandır, 24. dönemde 234 kanun teklifi, bin 232 sözlü, 5 bin 90 yazılı soru önergesi ve 321 araştırma ve genel görüşme önergesi verdiklerini kaydetti.