250 Bin Kişi Susuz Kalabilir

250 Bin Kişi Susuz Kalabilir
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, son günlerde etkili olan şiddetli yağışlarla birlikte derelerin taşması sonucu, derenin yönü de değiştirildiği için içme suyu borularının taşkın suların altında kaldığını söyledi.

Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Salarha Deresi üzerinde bir firma tarafından yapılan HES inşaatı için derenin yönünün değiştirildiğini belirtti.

İçme suyu hattının Salarha Deresi içinden yolun diğer tarafına geçirildiğini ifade eden Bakırcı, ''Andon İçme Suyu ana şebekesi il merkezi ve 9 ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılıyor. Son günlerde etkili olan şiddetli yağışlarla birlikte dereler taşınca, derenin yönü de değiştirildiği için içme suyu boruları taşkın suların altında kaldı. Borunun zarar görmesi halinde yaklaşık 250 bin kişinin 15 gün boyunca susuz kalması söz konusu'' dedi.

Konuyla ilgili ihbar gelir gelmez olay yerine gittiğini ve incelemeler yaptığını anlatan Bakırcı, şunları söyledi:

''İstediğimiz tedbirleri tam olarak alamadık. Korktuklarımız bir bir başımıza geliyor. Derelerin üzerinin açılması, sahil yolu dedik. Ama bu bu sorunları çözemedik. Şimdi çilesini çekiyoruz. Yine burada yapılan HES çalışmasından dolayı, bir de derenin taşması ile hat, sular altında kaldı. Dere daha fazla taşarsa boru patlar. Sadece Rize değil, Çayeli'nden Kalkandere'ye kadar olan tüm ilçelerimiz susuz kalır. İlgili diğer kurumlar ile görüşmelerimizi yaptık. Susuz kalmamak için gerekli tedbirleri alacağız.''