27 Bilişim Personeli Alınacak

27 Bilişim Personeli Alınacak
Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, 27 bilişim personeli alınacağını bildirdi.

Adaylar, 2010-KPSSP3 (B) Grubu puan türüne göre seçilecek.

KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı ise 70 olarak dikkate alınacak. Bu sıralamaya göre son sıradaki adayla aynı puan alan adaylar da sınava katılmaya hak kazanacak. Alım yapılacak sözleşmeli personel pozisyonunun dört katı aday arasından Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile 27 bilişim personeli alınacak.

Başvurularda "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu'nca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak." şartları aranıyor.

Aylık brüt sözleşme ücret tavanı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (B) bendine göre istihdam edilenler için 06 Haziran 1978 tarihli ve 7/15754 sayılı BKK'nın 3'üncü maddesinde tespit edilen sözleşme ücreti tavanı olan 2 bin 999 TL'nin vizede belirtilen katları ile çarpımı sonucu bulunacak tutar olacak. Ancak kurum, tavan ücretin altında sözleşme düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkili olacak.