28 Şubat başarılı olamamıştır

28 Şubat başarılı olamamıştır
Eski Başbakan Necmettin Erbakan, 28 şubatta bütün ekonominin alt üst edildiğini, ülkenin cumhuriyet tarihinin en büyük krizine girdiğini, bankaların soyulduğunu ve yağmalandığını...

Eski Başbakan Necmettin Erbakan, 28 şubatta bütün ekonominin alt üst edildiğini, ülkenin cumhuriyet tarihinin en büyük krizine girdiğini, bankaların soyulduğunu ve yağmalandığını, binlerce insanın ekmeğiyle oynandığını, ülke insan kaynaklarına darbe vurduğunu ve yerli ve yabancı sermaye, esnaf ve iş adamının kamplaştırıldığını belirtti.

54. hükümetin başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği'nin (ESDER) İlci Residence Hotel'de düzenlediği '28 Şubat ve Ticari Hayata Etkileri' Konferansı'na katıldı. Erbakan, bütün dünyayı Masonların kontrol ettiğini, Masonların da üstünde 300'ler meclisinin bulunduğunu iddia ederek, "300 demek dünyanın en zengin 300 Yahudisi demektir. Bu kişiler bütün dünyada kim gidecek, kim gelecek karar veriyor. Kim cumhurbaşkanı olacak, 300'ler meclisi karar veriyor. Bunlar uzmanlar çalıştırıyorlar, büyük sanayileri çalıştırıyorlar. Kararları olgunlaştırıyorlar, 33'ler meclisine veriyorlar. Bunlar da karar vererek, uygun görülürse 13 bakana veriyorlar. 300'ler meclisi Refah Partisi'nin yeni dünya hareketine engel oluyor. Amerikan Devlet Başkanı Savunma Başdanışmanı Mackowsky bu işi nasıl yapacağını planlayacak, bütün kurumları çalıştıracak, 300'ler meclisinin onayını alacak ve uygulayacak. Mackowsky bu işi 28 Şubat tarihinde yapmıştır, ortam hazırlanmıştır, 300'ler meclisinin onayını aldıktan sonra uygulamaya geçmiştir. Mackowsky'nin hazırladığı plan sonradan elimize geçti. Baktık ki, bu rapor bize, hükümetimize, Genelkurmay'ın verdiği tavsiye ile aynı" şeklinde konuştu.

Erbakan 1969 yılında Milli Görüş'ün ortaya çıktığını, 28 Şubat'ta Amerika'nın Milli İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı Clifford'ı Türkiye'ye gönderdiğini belirterek, "Clifford sabah kahvaltısında Demirel'le, öğle yemeğinde Ecevit'le görüştü. Bize sormadan Haziran ayında seçim kararı aldılar. Birleştiler, buna rağmen onlardan çok oy aldık. Hükümete geldik. Bunun üzerine Güneş Moteli oyununu oynadılar. Bizim taraftan 10 kişiyi karşı tarafa geçirdiler. Böylece, çoğunluğumuz kalmadığı için Demirel'i başa geçirdiler. Buna rağmen, biz 24 kişiyle Dışişleri Bakanı çıkardık" dedi.

erbakan-esder-toplantisinda.jpg

28 Şubat'ın dış etkenli bir süreç olduğunu belirterek, 'Milli Güvenlik Kurulu'nda geldiler, Mackowsky'nin planını okudular. Bu toplantı 9 saat sürdü. 5 saat konuştular, yoruldular, sıra bize geldi. Masada duran anayasayı istedim, verdiler. Anayasa'nın 2. maddesini açtım ve sordum: 'Anayasa'yı çiğneme hakkımız var mı? Anayasa çiğnenerek korunur mu?' Sakal yasak, çarşaf yasak. Bütün bunlar insan haklarına aykırı. 'Bunun ikinci paragrafını okuyorsunuz da, birinci paragrafını niye okumuyorsunuz?' Bunların hepsinin yasak olduğu birinci paragrafta yazı. Biz, birinci paragrafı çiğneyeceğiz, sonra da 'koyuyoruz' diyeceğiz. Öyle bir şey olmaz" ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan, '''Şimdi tekrar iş başına geldiğiniz zaman tekrar size müsaade etmezlerse ne yapacaksınız?' denirse, bunun için askerimizi eğiteceğiz. Bunların hiçbir fayda getirmediğini, askerlerimiz de bu vatanın evladı, gözleriyle görüyorlar. Kendilerine milli görüşü anlatacağız, tanıtacağız. Ben vaktiyle kendilerine pek çok konferanslar verdim. Böylece devlet-millet kaynaşmasıyla ecdadımızın yaptığı gibi yeniden büyük Türkiye'yi kuracağız, yeni bir dünya kuracağız'' diye konuştu.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erbakan, ''28 Şubat dönemindeki Batı Çalışma Grubu'nun başında bulunan Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın tutuklanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine ''Kendilerine sorun, onlar benden daha iyi yorumlarlar'' dedi.

Bir başka soru üzerine Erbakan, ''28 Şubat milleti aslından, özünden uzaklaştırma hareketidir. Başarılı olamamıştır'' diye konuştu.

Konferansın sonunda, ES-DER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, ''Siz dümendeyken esnaf altın dönemini yaşamıştı'' diyerek, Erbakan'a ''gemici dümeni'' hediye etti.