28 Şubat Keşke Olmasaydı Ama İyiki de Oldu... Ak Parti RTSO'da Tarafsızdır...

28 Şubat Keşke Olmasaydı Ama İyiki de Oldu... Ak Parti RTSO'da Tarafsızdır...
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Müsiad Rize Genel Kurulu’nda 28 Şubat’ı çok suçlamayalım. Keşke olmasaydı ama...

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Müsiad Rize Genel Kurulu’nda  28 Şubat’ı çok suçlamayalım. Keşke olmasaydı ama iyiki de oldu dediği konuşmasında kendisinin ve Ak Parti’nin RTSO seçimlerinde tarafsız olduğunu söyledi.

MÜSİAD Rize Şubesi’nin 10. Olağan Genel Kurul Toplantısında bir selamlama konuşması gerçekleştiren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 28 Şubat post modern darbesine atıfta bulunarak 28 Şubat olmasaydı Refah Partisi’nin oylarının yüzde 20’lerde kalacağını, Ak Parti ve Ak Parti zihniyetinin Türkiye’de olabileceği kanaatinde olmadığını ifade ederek “28 Şubat’ı çok suçlamayalım. 28 Şubat’la eksiğimizi gördük, kendimizi tamamladık ve Türkiye’de buraya kadar geldik. 28 Şubat keşke olmasaydı ama iyiki de oldu. Yoksa bugünler olmayacaktı.” dedi. Bakırcı konuşmasında ayrıca 9 Şubatta yapılacak Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) seçimlerine de değinerek kendisinin ve Ak Parti’nin herhangi bir adaydan yana taraf olmadıklarını ve her adaya eşit mesafede bulunduklarını kaydetti.

halil-bakirci-musiad-rize-subesi-genel-kurulunda.jpg

musiad-rize-subesi-olagan-genel-kurulu-4.jpg

Müsiad’ın Rize’deki 10. yıl kongresinin ilimize hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Başkan Bakırcı, Müsiad’ın kuruluşu ve kuruluş aşaması ile o günün şartlarını ve bugünlere nasıl gelindiğini çok iyi bildiğini bilen bir kişi olduğunu beyan ederek 28 Şubat sürecine değindi. Gerek işadamlarının gerek siyasetçilerin 28 Şubata olumsuz diye baktıklarını ifade eden Bakırcı, “Ama iyiki 28 Şubat oldu. 28 Şubatla biz kendimizi gördük. 28 Şubat olmasaydı ihracattaki bu rakamların çok çok altında kalırdık. Anadolu sermayesi devletin gücüyle küçültülmüş, herkes işini ayakta tutabilmek için dünyanın her tarafına mal satmaya kalkmıştır. Ve hepsi işadamı olarak geri dönmüştür.” dedi.

28 Şubat sürecinde Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcı görevinde bulunduğunu kaydeden Bakırcı; “O dönem mensubu bulunduğum Refah Partisi belki bir sonraki seçimde 1-2 puan az veya çok oy oranıyla yüzde 20’lerde kalacaktı. Bir Ak Parti ve Ak parti zihniyeti Türkiye’de olabileceği kanaatinde değilim. Bunlar için bu millet bir bedel ödedi. Bedelsiz hiçbirşey kolay kolay olmaz. İşadamları da siyasetçiler de bedel ödedi. Türkiye bedel ödedi. Türkiye buraya geldi.” ifadesinde bulunduktan sonra konuşmasına “Onun için 28 Şubat’ı çok suçlamayalım. 28 şubatla eksiğimizi gördük. Kendimizi tamamladık ve Türkiye’de buraya kadar geldik.  Hepimiz çok iyi biliyoruz ki eğer bugün Ak Parti iktidar olmasaydı bugün burada bu kalabalık olmazdı. Belki de yarısı gelecekti. Bu salonda bu konseptte olmasaydı Ak Parti bugün bu kadar güçlü bir iktidar olmayacaktı. Bunlar birbirini tamamlayan unsurlardır. O yüzden 28 Şubat’ı çok suçlamayalım. Keşke olmasaydı ama iyiki de oldu yoksa bugünler olmayacaktı.” şeklinde devam etti.

musiad-rize-subesi-olagan-genel-kurulu-1.jpg

musiad-rize-subesi-olagan-genel-kurulu-5.jpg

musiad-rize-subesi-olagan-genel-kurulu-3.jpg

Bakırcı konuşmasının devamında ise sözü Rize Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine getirerek kendisinin ve Ak Parti’nin herhangi bir adaydan yana taraf olmayacağını, her adaya eşit mesafede bulunacaklarını belirterek şunları kaydetti: Bir önceki RTSO seçimleri öncesi hasan Külünkoğlu ile Ömer Ofluoğlu yarışıyor. 30 kişinin bulunduğu bir ortamda Hasan Abiye aday olursan kazanamayacaksın kanaatindeyim dedim. Sonra baktım Hasan Abi aday olmuş. Herkes Halil Bakırcı. Külünkoğlu’nu Ofluoğlu’nun karşısına çıkardı dedi. Şimdi yine ticaret odasında bir yarış var. Benim sorumluluk taşıdığım belediyenin şirketinin reyleri var. Bunun dışında bir reyim yok. Kimseden yana taraf değilim. Partimin ilgili kuruluşları biz şu adayı destekliyoruz derse o zaman biz de o adayı destekleriz.

Abi kardeş ilişkilerimiz olan Ramazan Aydoğan, geçen seçimde Ömer Ofluoğlu’nun listesinden seçime girmek istediğini söyledi. Kazanacaksan gir dedim. Yine aynı şekilde sordu. Yine kazanacaksan gir dedim. Bu dönem ayrıca dayımın oğlu bir başka aday Mustafa Mataracı’nın listesinden seçime girmek istediğini söyleyerek sen ne dersin diye sordu. Ona da kazanacaksan gir dedim. Eğer ben taraf olsaydım Ramazan’a izin vermeyip girme deseydim o da herhalde bana sorduğuna göre girmezdi. Ben bugün bunu açıklama gereği duydum. Çünkü insanlar farklı farklı bakıyor. Siyaseten de taraf mıdır değil midir konusunda yetkili olan il başkanımdır. Yapılan uzun istişareler sonucu bunu partim adına Ak Parti adına söylüyorum. Parti olarak taraf olmadığımızı, herkese eşit mesafede olduğumuzu beyan ediyorum.

halil-bakirci-musiad-rize-subesi-genel-kurulunda-1.jpg

musiad-rize-subesi-olagan-genel-kurulu-2.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

MÜSİAD Rize Şubesi’nin Yeni Başkanı ve Yönetimi